Maserati onthult de exclusive en nachtzwarte MC20 Notte

Maserati introduceert de MC20 Notte, een in een gelimiteerde oplage gebouwde versie van de MC20. De MC20 Notte is een ode aan de racegeschiedenis van het merk met de drietand.

De MC20, die sportiviteit en luxe combineert en die teruggaat naar de supercar-roots van Maserati, wordt nu uitgebreid met de Edizione Notte. Het betreft hier een exclusieve oplage van 50 stuks wereldwijd, waarvan het ontwerp is geïnspireerd op de aantrekkingskracht van de duisternis.

Het Maserati Fuoriserie-team werkte voor het gelimiteerde model samen met Andrea Bertolini, hoofd-testrijder bij Maserati en voormalig GT1-wereldkampioen, om de carrosserie van de MC20 Notte te ontwikkelen. Het exterieur is uitgevoerd in ‘Nero Essenza’, waarmee de MC20 Notte in het donker kan stralen. Andere modelspecifieke veranderingen omvatten details als de in mat witgoud uitgevoerde Drietand, emblemen aan de zijkant en de Maserati-signatuur, wat de rijke motorsporthistorie van het merk benadrukt.

Birdcage

De 20 inch grote, matzwarte ‘Birdcage’ velgen zijn tevens voorzien van accenten in mat witgoud, waarbij de remklauwen in hooglanszwart zijn uitgevoerd. Binnenin beschikt de MC20 Notte over zesvoudig verstelbare sportstoelen in zwart/grijs alcantara met gele stiksels. Het bekende Drietand-logo is te vinden op de hoofdsteunen en het alcantara sportstuur bevat koolstofvezel inzetstukken waardoor het stuur zowel licht als sterk is. Tussen de twee hoofdsteunen is een exclusieve metalen badge ter ere van de MC20 Notte Edition aangebracht, tezamen met een speciale ‘UNA DI 50’-signatuur.

“’Fuoriserie’ betekent ‘op maat gemaakt’ in het Italiaans, en ons maatwerkprogramma is bedoeld om unieke, rijdende sculpturen te creëren voor onze klanten”, vertelt Klaus Busse, Hoofd van Maserati Design. “De MC20 Notte viert de spanning van het racen en de aantrekkingskracht van de nacht, waarbij topprestaties en Italiaanse elegantie samensmelten met een vleugje mysterie van de nachtelijke wereld. Het is de eerste gelimiteerde Fuoriserie-editie van de MC20, die is gewijd aan alle liefhebbers van supercars en raceliefhebbers”, aldus Busse.

David Beckham

Om de lancering van de Maserati MC20 Notte Edition te vieren, zijn merkambassadeur en gepassioneerd Maserati-liefhebber David Beckham en Andrea Bertolini de sterren in een boeiende korte film, waarin Beckham’s MC20 wordt omgetoverd tot een ‘Edizione Notte’ die in de nacht door de stad en over het circuit raast.

Na een exclusieve sneak preview voor Maserati Tridente-leden is de MC20 Notte nu wereldwijd beschikbaar. Toekomstige eigenaren worden uitgenodigd om de spanning van hun Maserati op het circuit te ervaren, zodat ze optimaal genieten van het nieuwe exclusieve model van het merk met de drietand.

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws