Thierry Neuville: “Onderstuur vermijden is belangrijk in Japan”

Hyundai Motorsport is klaar voor Rally Japan, de 13e en laatste ronde van het FIA World Rally Championship 2023. Het enige Aziatische evenement van de serie heeft een totale wedstrijdafstand van 304,12 km, met een route verdeeld over vier dagen.

Het Hyundai Shell Mobis World Rally Team gaat in sterke asfaltvorm naar Rally Japan na een overwinning in de vorige ronde: Central European Rally. Japan bleek vorig jaar een succesvolle plek voor het team; de Koreaanse fabrikant domineerde de 2022-editie van het evenement met een 1-2 finish. Dit resultaat evenaren is het ultieme doel voor elke Hyundai i20 N Rally1 Hybrid equipe: Thierry Neuville/Martijn Wydaeghe, Esapekka Lappi/Janne Ferm en Dani Sordo/Cándido Carrera.

In 2023 wordt het evenement voor de tweede keer georganiseerd sinds 2010, waardoor het een vrij nieuwe uitdaging is voor de deelnemende teams. De basis van de rally ligt in Nagoya, een stad in het zuiden van het Japanse hoofdeiland. Het inconsistente asfalt op de klassementsproeven is vaak glad, wat nog verergerd wordt door afgevallen bladeren in de beboste delen. Deze combinatie kan leiden tot onvoorspelbaar terrein op verschillende proeven. Smalle tunnels, vooral te vinden op SS2/5 Isegami’s Tunnel, zijn een uniek kenmerk van Rally Japan en vereisen precisie van de piloten.

Thierry Neuville: “We gaan naar Japan met de asfaltkilometers van de Central European Rally en een overwinning van vorig jaar. Het is een spannend evenement in een land waar ik erg van houd, vooral van de cultuur en de sfeer. De fans zijn echt enthousiast om het WRC te zien en ik denk dat we dit jaar nog meer enthousiaste fans zullen zien die ons steunen. Ik wist niet eens dat ik zoveel fans had in Japan totdat ik er vorig jaar aankwam – het was zo mooi om te zien. Om succesvol te zijn, moeten we ervoor zorgen dat we onderstuur vermijden en de juiste banden gebruiken; deze tijd van het jaar betekent dat de omstandigheden lastig kunnen zijn. Hopelijk kunnen we ons succes voortzetten en daar weer een geweldige ervaring beleven.”

Foto: Hyundai Motorpsort Media

Giovanni Declercq
Giovanni Declercq
Giovanni Declercq kwam vele jaren terug in contact met RallyandRaces als videograaf. Ondertussen vaste waarde geworden en de overstap gemaakt naar fotograaf. In de periode dat sigarettenreclame nog mocht fanatiek supporter van Patrick Snijers. Evenementen zoals Goodwood kunnen hem zeker bekoren evenals het Toutes Terrain kampioenschap in Frankrijk!

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws