De perfecte seizoensafsluiter voor Vincent Verschueren

Met een overwinning in de 6 Uren van Kortrijk hebben Vincent Verschueren en Mathieu Vynckier het seizoen op de best mogelijke manier afgesloten. Voor Vincent was het al de zevende algemene overwinning in Kortrijk, terwijl corijder Mathieu een eerste thuiszege pakte.

De 6 Uren van Kortrijk begon traditiegetrouw op zaterdagavond met de Lavano-showproef, waar Vincent en Mathieu meteen een tweede tijd wisten neer te zetten achter Melissa Debackere. Ook zondagmorgen bleef Debackere de toon zetten. Met een minder geëvolueerde Skoda slaagde Vincent er niet in om de kloof helemaal te verkleinen. “Op regelmaat was het voor mij niet haalbaar geweest om te winnen denk ik”, vertelt Vincent. “Ik moest teveel risico’s nemen om misschien een klein beetje sneller te zijn. In zo’n weersomstandigheden was het gewoon niet mogelijk om dat een volledige wedstrijd vol te houden. Ik wou wel een beetje druk houden en uiteindelijk konden we het verschil toch
beperken tot een tiental seconden.”

De wedstrijd kantelde tijdens de tweede doortocht op de Lavano-showproef toen Debackere in de fout ging. Vincent en Mathieu kregen plots de leiding in handen. “Ik vond het wel jammer voor Melissa, want ik heb het zelf ook nog meegemaakt”, zegt Vincent, die vanaf dan moest beginnen controleren. “Mentaal was dat wel een moeilijk moment, want voor ons begon toen een compleet andere en moeilijke wedstrijd. In de laatste ronde hebben we zo goed mogelijk proberen controleren. We reden zo veel mogelijk rond de slechte koorden, gingen vroeger in de remmen en hielden constant de tijden van de concurrentie in de gaten. Tegelijk moesten we geconcentreerd blijven, want een foutje was snel
gemaakt.”

Vincent bleef uiteindelijk foutloos en mocht zo als ‘Mister Kortrijk’ al voor de zevende keer zegevieren op de Grote Markt. Copiloot Mathieu Vynckier stond voor het eerst mee op het hoogste schavot. “Voor Mathieu was het uiteraard fantastisch om als Kortrijkzaan zijn thuisrally te kunnen winnen. Een zege in Kortrijk is natuurlijk ook heel belangrijk voor onze bestaande en nieuwe sponsors, waarvan er heel veel uit de streek afkomstig zijn. Het is zeker ook een opsteker na een moeilijk seizoen. Zonder pech in onder meer Tielt en Roeselare hadden er zeker nog mooiere resultaten kunnen bijzitten. Een zege in
Kortrijk is de perfecte seizoensafsluiter”, aldus Vincent Verschueren.

Dirk Titeca
Dirk Titeca
Dirk Titeca is qua leeftijd de ouderdomsdeken binnen het team van RallyandRaces. Sedert de jaren '80 is hij actief als autosportjournalist.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws