Cherain loopt verder uit

De eerste drie proeven van het zondaggedeelte in de Spa Rally hebben alweer voor de nodige animo gezorgd. Al valt er voorlopig weinig of niets te doen tegen de suprematie van Cédric Cherain(Hyundai i20 N Rally2).

Grégoire Munster was bij de start vanmorgen de voornaamste runner-up, maar van in de eerste kilometers kreeg hij motorproblemen, en zag zijn achterstand oplopen van 31 seconden naar 1’16”. De Ford Fiesta-piloot hoopte het euvel te kunnen oplossen in de assistentie.

Grégoire Munster

Vooral de derde proef van de dag, die van Theux, deed zijn naam van kuitenbijter alle eer aan. Modder en bladeren op de weg, soms veel opspattend water, het was voor heel wat rijders goed uit de doppen kijken. Wie toch iets te veel probeerde ging aan het schuiven op deze bijna 10 km tellende klassementsproef. Vraag het maar aan onder andere Charles Munster, Nicola Stampaert en Julian Wagner. Het wordt nu al uitkijken naar de volgende doortocht, met deze snelheidsrit als Power Stage.

Nicola Stampaert

Chérain dus aan de leiding voor Grégoire Munster, en verderop als derde de heroptredende Gino Bux(Skoda Fabia Rally2), als vierde de jarige Maxime Potty(Citroën C3 Rally2), die op een zucht van de Belgische titel rondtoert, en als vijfde Charles Munster(Hyundai i20 N Rally2).

Er rest de deelnemers dus nog een ronde van 3 kp’s, of ongeveer nog 30 km tegen de klok.

Dirk Titeca
Dirk Titeca
Dirk Titeca is qua leeftijd de ouderdomsdeken binnen het team van RallyandRaces. Sedert de jaren '80 is hij actief als autosportjournalist.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws