Goodwood: 81ste Members Meeting, de races

Goodwood is verheugd om het raceschema aan te kondigen voor de 81e Members’ Meeting gepresenteerd door Audrain Motorsport (zaterdag 13 en zondag 14 april 2024). De Can-Am demonstratie en Ken Miles Cup worden aangevuld met nog eens tien races in wat een weekend vol festiviteiten gaat worden voor de Goodwood Road Racing Club.

Actie op zaterdag

Hailwood Trophy
De Hailwood Trophy keert voor het vierde achtereenvolgende jaar terug naar de Members’ Meeting en biedt plaats aan 250cc en 350cc Grand Prix-motorfietsen en Formule 750-motorfietsen, waaronder de Yamaha TZ350G, Honda CB750 en Ducati 750S. De competitie is verdeeld over twee races in het weekend met een cumulatieve eindklassering na de tweede race op zondag.

S.F. Edge Trophy
Na de terugkeer van de geliefde S.F. Edge Trophy op de 80e Members’ Meeting dit jaar, zullen de Edwardiaanse giganten het in 2024 opnieuw tegen elkaar opnemen op het historische Goodwood Motor Circuit. Tijdens de twee races over vijf ronden zullen de Darracq 200pk, Sunbeam Indianapolis en de op Goodwood geliefde FIAT S76 – ‘The Beast of Turin’ – hun krachten meten. Weekendkaarthouders kunnen op beide dagen van het evenement genieten van deze epische machines in actie.

Gordon Spice Trophy
De 45 minuten durende Gordon Spice Trophy is bedoeld voor gehomologeerde berlines van een type dat tussen 1970 en 1982 deelnam aan FIA Appendix J Group 1 of tussen 1976 en 1982 aan het British Saloon Car Championship. Verwacht Ford Capri Mk3’s, Rover SD1’s en Chevrolet Camaro Z28’s op de baan.

Actie op zondag

Derek Bell Cup
De Derek Bell Cup, die voor de zesde keer zijn opwachting maakt op de racelijst van de Members’ Meeting, trapt de raceactie op zondagochtend af. De Derek Bell Cup is vernoemd naar een legende uit Goodwood. Deze 20 minuten durende wedstrijd voor 1000cc Formule 3-auto’s die tussen 1964 en 1970 zijn gebouwd, is vernoemd naar een Goodwood-legende en regelmatige bezoeker van het evenement. Aan deze race nemen onder andere de Brabham BT28, Chevron B15 en March 703 deel.

Parnell Cup
Deze race is vernoemd naar de “keizer van Goodwood”, Reg Parnell, die de allereerste Goodwood Trophy won tijdens de eerste race op het West Sussex Circuit in 1948. Er rijden Grand Prix-, Formule 2- en voiturette-auto’s mee van een type dat racete tussen 1935 en 1953, zoals de Maserati 4CM, Cooper-Bristol Mk2 T23 en Connaught A-type.

Ken Miles Cup
De aangekondigde Ken Miles Cup viert het 60-jarig bestaan van de Ford Mustang met een startveld dat uitsluitend bestaat uit Ford Mustangs van de eerste generatie ter ere van de Britse coureur, ingenieur en monteur Ken Miles, die de eerste grote raceoverwinning voor het model op zijn naam schreef. Tijdens de 45 minuten durende race met twee coureurs gaan Grand Prix- en 24 Uur van Le Mans-winnaars en Touring Car-kampioenen de strijd met elkaar aan in deze topcompetitie.

Graham Hill Trofee
Graham Hill, de gevierde coureur tijdens de Goodwood Revival van 2022, geeft zijn naam aan de vijfde race die voor het eerst werd verreden tijdens de 74e Members’ Meeting in 2016. De Trophy is voor GT-auto’s met gesloten cockpit van een type dat racete tot 1966, dus verwacht een aantal spectaculaire exemplaren van Jaguar E-Types, AC Cobra’s en Lotus Elan 26R’s in actie te zien op het historische Goodwood Motor Circuit.

Surtees Trophy
Goodwood-grootheid John Surtees zou in 2024 zijn 90e verjaardag hebben gevierd en de Surtees Trophy maakt een welkome terugkeer op het programma van de Members’ Meeting. Voor sportprototypes van het type dat racete tussen 1960 en 1966 bevat de deelnemerslijst voor de Surtees Trophy onder andere Lola T70 Spyders, McLaren M1A’s en Ford GT40’s.

Grover-Williams Trofee
De 81e Ledenvergadering staat in het teken van de 100e verjaardag van het Bugatti Type 35 met de Grover-Williams Trophy voor Grand Prix-auto’s uit 1920 met Bugatti Type 35B’s, Bugatti Type 51’s en Delage 15 S8’s. De Trophy is vernoemd naar William Grover-Williams die de eerste Grand Prix van Monaco won door 100 ronden af te leggen in een Bugatti Type 35B.

Gordon Spice Sprint
De auto’s van de Gordon Spice Trophy keren terug naar het circuit voor een 20 minuten durende Sprint, dit keer met alleen hun eigenaars die het tegen elkaar opnemen.

Peter Collins Trophy
Jaguar D-Types, Aston Martin DB3S’en en Maserati 300S’en gaan het circuit op voor de laatste race van het weekend: de Peter Collins Trophy, voor sportauto’s die in gebruik waren tussen 1948 en 1955. Met auto’s uit de jaren dat Collins het meest actief was op de Europese circuits, is het een goed getimede viering omdat Collins’ nalatenschap opnieuw wordt bekeken in de aankomende Ferrari-film.

Giovanni Declercq
Giovanni Declercq
Giovanni Declercq kwam vele jaren terug in contact met RallyandRaces als videograaf. Ondertussen vaste waarde geworden en de overstap gemaakt naar fotograaf. In de periode dat sigarettenreclame nog mocht fanatiek supporter van Patrick Snijers. Evenementen zoals Goodwood kunnen hem zeker bekoren evenals het Toutes Terrain kampioenschap in Frankrijk!

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws