Heel wat volk aan de start van de Porsche Sprint Challenge Southern Europe 2024

Terwijl een deel van Europa onder een sneeuwtapijt bedekt is, lijkt het zuiden van Europa meer dan ooit de perfecte locatie om het komende raceseizoen 2024 voor te bereiden. Op 27 en 28 januari, over een goede week dus, start dan de tweede editie van de Porsche Sprint Challenge Southern Europe. Op het schitterende circuit van Portimao, in de Portugese Algarve, zal eens te meer blijken dat de merkencompetities van Porsche de wind in de zeilen hebben.

“Laten we nog eenmaal de grote lijnen van onze competitie samenvatten, alvorens op het komende seizoen vooruit te blikken”, opent Lars Plato de vooruitblik op het seizoen 2024. “Er zijn twee divisies, met telkens twee categorieën. De Sport divisie omvat de PRO en PRO-AM-rijders die in de Porsche 911 GT3 Cup (type 992) racen, waarbij voor het tweede seizoen ook de Gold-rijders toegelaten zijn en dat zonder ABS en met stilstaande start. In de Club divisie treffen we de AM-rijders in de Porsche 911 GT3 Cup (type 992) en de GT4-klasse voor de Porsche 718 Cayman GT4 RS Clubsport en de Porsche 718 Cayman GT4 Clubsport. Per divisie is er 6 uur tracktime. Het standaard programma blijft: één officiële testdag (3,5 uur tracktime) en één racedag (2,5 uur tracktime). Op de kalender staan tot vier meetings, met na Portimao, nog Estoril (2-3/2), Valencia (23-24/2) en Barcelona (1-2/3). Verder bieden wij een extra optionele testdag van nog eens 3,5 uur tracktime aan.”

Die ingrediënten zijn duidelijk de goede, want de tweede editie van de Porsche Sprint Challenge Southern Europe trekt alle registers open.

“De merkencompetities van Porsche zijn inderdaad zeer populair, zo ook deze Porsche Sprint Challenge Southern Europe”, aldus Michael Dreiser, de Director Motorsport Sales van Porsche Motorsport. “We zien rijders uit heel Europa hun opwachting maken, gaande van de echte gentlemen driver, over nieuwe jonge talenten tot de doorwinterde profs die bijvoorbeeld nationale Porsche Carrera Cup-kampioenschappen of de Mobil 1 Porsche Supercup komen voorbereiden. We zijn daar erg gelukkig mee, te meer dat dit nog maar de tweede uitgave van deze Porsche Sprint Challenge Southern Europe is. De waarden van de organisatie van deze competitie zijn ook die van Porsche Motorsport en wij kijken uiteraard enorm uit naar een spannend winterseizoen.”

Vol huis

Met meer dan dertig teams uit heel Europa en meer dan vijfenzestig rijders die tijdens de diverse races van de Porsche Sprint Challenge Southern Europe hun opwachting zullen maken, is er inderdaad sprake van een vol huis. Onder hen zien we bijna veertig rijders die het hele seizoen betwisten, waarnaast andere rijders opteren voor één, twee of drie gastoptredens.

“We zijn vooral erg tevreden met de kwaliteit van de entries in beide divisies. Bij de gemiddeld dertig rijders van de sport divisie vinden we veel bekende toppers in combinatie met de nieuwe jongen talenten en dus verwachten we een spannende strijd. Niet minder boeiend wordt de race in de Club Divisie met veel ervaren gentlemen drivers. Het is voor de rijders de perfecte voorbereiding op de zomer”, licht Lars Plato toe. “Onze paddock wordt een mooie afspiegeling van de Porsche-competities in heel Europa in 2024, met werkelijk rijders en teams uit alle windstreken en dat versterkt alleen maar de uitstraling van de competitie. We stellen dan ook alles in het werk om zowel op het asfalt als in de paddock dat Porsche Motorsport-DNA werkelijk volledig tot zijn recht te laten komen en perfecte trainings- en race-omstandigheden voor onze teams en rijders te creëren.”

Alle wedstrijden kunnen via het Youtube-kanaal van de Porsche Sprint Challenge Southern Europe in heel Europa live kunnen gevolgd worden.

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws