RedAnt Racing mikt op podium in 24 Uur van Dubai

De 24 Uur van Dubai zijn aan hun 19de editie toe en hebben in de loop der jaren de reputatie van hoogstaande openingsklassieker verworven. Het Zaventemse RedAnt Racing is er al enige tijd een vaste waarde en staat ook dit jaar aan de start met een Porsche 911 GT3 Cup. De bolide wordt gedeeld door het onuitgegeven kwartet Peter Guelinckx, Jef Machiels, Ayrton en Yannick Redant, die stuk voor stuk al ervaring hebben in de etmaalrace in het emiraat.

Het autosportseizoen 2024 is amper begonnen, maar bij RedAnt Racing zijn ze al meteen op twee fronten actief. Terwijl een deel van het team dit weekend in het Portugese Portimao de openingsmeeting van de Porsche Sprint Challenge Southern Europe afwerkt, gaat een ander deel aan de slag in de 24 Uur van Dubai. Zoals steeds gebeurt dat met de nodige ambitie.

“Dit is ons vierde seizoen in de 24 uurs-races van Creventic”, stelt teameigenaar Bert Redant. “Dat geeft ons de nodige ervaring, en dat is in een wedstrijd als deze zeker nodig. Ook al omdat wij in één van de sterkst bezette klassen aan de slag gaan. Met een twintigtal Porsches zorgt de zogenaamde ‘992’-klasse voor meer dan een derde van het startveld. Bovendien komen we met onze line-up ook in de Pro-categorie van onze klasse uit.”

“Wat er qua resultaat mogelijk is, is moeilijk op voorhand te vertellen”, gaat Redant verder. “We hebben in ieder geval een homogeen en snel rijderskwartet. Elk van onze rijders kent het circuit en kent de Porsche goed. Tijdens de testsessies kwamen we dan ook in de buurt van de snelste tijden. In een 24 uurs-race als deze wordt het verschil gemaakt door een goede strategie en door het goed inspelen op de wedstrijdfeiten. Maximaal gebruik maken van de ‘Code 60’-periodes, er voor zorgen dat je in de tankzone geen tijd verliest, van die dingen. Maar de grootste moeilijkheid is misschien wel het grote temperatuurverschil tussen dag en nacht. We hebben wel een set-up gevonden die ons helpt daarmee om te gaan, maar het blijft lastig.”

Eén van de rijders op de Porsche 911 met het nummer #903 is Peter Guelinckx. De voormalige winnaar van de 24 Uur van Zolder gaat dit jaar voor het eerst aan de slag bij RedAnt Racing. “Het klikt enorm tussen Bert en mij”, stelt Guelinckx. “We delen dan ook een grote passie voor autosport. Bovendien is RedAnt Racing een heel familiaal team, waar ik me al snel thuis voelde. Samen met de kennis en ervaring waarover ze beschikken is dat een enorme troef.”

Guelinckx gaat het hele seizoen bij RedAnt Racing aan de slag. “We rijden de hele Creventic 24H Series, inderdaad”, legt Guelinckx uit. “Plus nog wat andere races, waarbij deze 24 Uur van Dubai. Naast Jef, Ayrton en Yannick ben ik duidelijk de oudste in onze auto, naast drie jonge en snelle kanonnen. Maar ik stond hier al twee keer eerder aan de start, en weet ondertussen wel een beetje hoe je deze race moet aanpakken. Als je verstandig rijdt en vooral de enkele zotten op de baan weet te vermijden, dan kom je al een heel eind. Het is na een paar maand winterslaap dan wel een beetje een brutale wake-up call, maar het doet deugd om nog eens te kunnen racen. Een podiumplaats mogen we wel ambiëren, denk ik.”

De 24 uur van Dubai start zaterdag om 10 uur Belgische tijd en is live te volgen op het YouTube-kanaal van de 24H Series.

(foto’s met dank aan Olivier Dekens – Ollivision)

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws