Reacties top drie op vrijdagavond

Elfyn Evans: “Het was een moeilijke dag met zeer wisselende omstandigheden. Er was een groot verschil in gripniveau met veel droge stukken, maar ook wat ijs op sommige plaatsen en veel vuil op de baan, dus dat maakt het behoorlijk lastig. Het was dus een uitdagende dag en ik ben blij dat ik er zonder problemen doorheen ben gekomen. De twee jongens achter ons kwamen dichterbij en reden erg snel, maar we zitten nog steeds in een goede positie. We hebben ons in het verleden al een paar keer in deze positie bevonden met Seb en Thierry en het is leuk om weer mee te doen. We blijven doorgaan zoals we bezig zijn, houden vast aan ons ritme en zien wel wat er gebeurt.”

Sébastien Ogier: “Ik ben natuurlijk blij dat we ons vandaag een beetje konden terugvechten. Ik was nog steeds bang dat we in het nadeel zouden zijn vanaf de wegpositie nadat we het gisteravond een beetje moeilijk hadden gehad, maar we geven nooit op en het is heel fijn om nu veel dichter bij de leiding te zijn. De laatste proef van de lus was lastig, maar het lijkt erop dat ik er vandaag goed in geslaagd ben. Toch moeten we zondag nog een keer rijden en dat wordt een grote uitdaging met al zoveel vuil op de weg, maar daarvoor hebben we morgen een lange dag. De rest van het weekend ziet er interessant uit en ik ben blij dat ik in deze strijd zit.”

Thierry Neuville: “De snelheid is er, maar niet alles ging zonder problemen vandaag. De middag ging goed, maar de ochtend was een beetje meer een strijd, ondanks onze snelste tijd in de openingsfase. We hadden wat problemen na de spin, ons stuur was verbogen en we verloren kostbare tijd aan Ogier. We zitten nog steeds in de strijd; hopelijk hebben we morgen een perfecte dag en kunnen we wat dichter bij de leiding komen. Met een gat van slechts 16 seconden zitten we goed binnen dat doel.”

Foto: FB Toyota Gazoo Racing

Giovanni Declercq
Giovanni Declercq
Giovanni Declercq kwam vele jaren terug in contact met RallyandRaces als videograaf. Ondertussen vaste waarde geworden en de overstap gemaakt naar fotograaf. In de periode dat sigarettenreclame nog mocht fanatiek supporter van Patrick Snijers. Evenementen zoals Goodwood kunnen hem zeker bekoren evenals het Toutes Terrain kampioenschap in Frankrijk!

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws