Michael Cool opteert in 2024 voor sprint met Belgium Racing

Michael Cool verdedigt ook in 2024 de kleuren van het Belgium Racing Team. De Oost-Vlaming heeft zijn zinnen gezet op de Porsche Sprint Challenge Benelux, een kampioenschap van de organisatie achter o.a. de Porsche Carrera Cup Benelux en de Porsche Endurance Trophy Benelux. De Porsche Sprint Challenge Benelux omvat vijf meetings, die allemaal over één enkele dag worden verreden, ideaal dus gezien Cool’s drukke zakelijke kalender.

Voor Belgium Racing begon het autosportseizoen 2024 afgelopen weekend, met de openingsmanche van de Porsche Sprint Challenge Southern Europe in Portugal. Nicolas Saelens bezorgde het Limburgse team in Portimão meteen twee poles, een zege en een tweede plaats. “Een bijna perfecte score dus”, lachte de West-Vlaamse ondernemer. “Ik ben enorm tevreden met die prestatie en het was eveneens een blij weerzien met de jongens van Belgium Racing.” Belgium Racing legt zich evenwel niet enkel in Zuid-Europa toe op sprint, ook dichter bij huis richt het team zich op een sprintkampioenschap onder de vleugels van Porsche en dat met Michael Cool, reeds enkele seizoenen een vertrouwd gezicht bij de Limburgse formatie.

De voorbije seizoenen kwam Michael Cool in actie in het Belcar Endurance Championship, waarin ook de Porsche Endurance Trophy Benelux wordt georganiseerd. Dat leverde enkele mooie resultaten op, waaronder ook enkele zeges, maar in 2024 gooien Cool en Belgium Racing het over een andere boeg.

“Het Belcar Endurance Championship blijft een mooi kampioenschap, maar het was voor mij niet altijd even eenvoudig om mijn zakelijke activiteiten te combineren met de verschillende raceweekends”, verduidelijkt Michael Cool. “Daarom hebben we besloten om in 2024 een andere weg in te slaan. Enerzijds wilde ik graag met Porsche blijven racen en anderzijds voel ik me bij Belgium Racing thuis; dat waren twee belangrijke aspecten voor mij. Daarom hebben we gezocht naar een geschikt programma en dat hebben we kunnen samenstellen via de Porsche Sprint Challenge Benelux. Qua toegelaten wagens is dat kampioenschap gelijkaardig aan de Porsche Endurance Trophy Benelux, maar uiteraard zien de meetings er heel anders uit. Bij elke afspraak staan er twee wedstrijden over dertig minuten op het programma en eerder op de dag wordt er een vrije training en een kwalificatie afgewerkt. Als rijder is dat interessant, want er is veel rijtijd en je kan feedback van de ingenieur meteen toepassen in de praktijk, en ook op zakelijk vlak biedt een compact eendagsprogramma heel wat voordelen. Autosport is in de eerste plaats een teamsport en in dat licht vind ik het uiteraard bijzonder jammer dat ik zonder een directe teamgenoot zal racen in dit programma, maar met Dylan Derdaele als rijderscoach en het Belgium Racing Team dat voor de technische omkadering zorgt, voel ik mij meer dan voldoende geruggesteund!”

Op 28 januari doven voor het eerst dit seizoen de lichten en dat, zoals gemeld, op de Portugese omloop in Portimão. De dag voordien staan er tevens enkele trainingen op het programma.

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws