Tom Rensonnet pakt belangrijke punten voor het kampioenschap

Ondanks de vele moeilijkheden in de Rally van Zweden zijn Tom Rensonnet en Loïc Dumont er aan het stuur van hun zwart-geel-rode Ford Fiesta in geslaagd om een vijfde plaats te veroveren in het Junior WRC. Een mooie prestatie, behaald in lastige omstandigheden.

Tom Rensonnet en Loïc Dumont bleken na afloop van hun eerste wedstrijd van het jaar in de kleuren van het RACB National Team best tevreden. Terecht! Onze landgenoten wisten alle valstrikken van een bijzonder lastig parcours te omzeilen en in de Belgische kleuren naar een vijfde plaats in hun categorie te rijden.

“Ik had vooraf met beide handen voor zo een resultaat getekend”, stelde Rensonnet aan de finish. “Iedereen weet dat de Rally van Zweden voer voor de Scandinavische specialisten is. Heel wat van mijn concurrenten hadden de afgelopen weken veel in de sneeuw gereden. Ik kwam hier aan zonder één meter op het witte goedje te hebben getest, en wist niet aan wat ik me moest verwachten.”

Nochtans trok het Belgische duo zich in de winterse omstandigheden van de eerste dag behoorlijk uit de slag. “Je moest van start tot finish proper rijden”, aldus Rensonnet. “Op vrijdagavond was de zichtbaarheid in de sneeuw zo goed als nul, we hebben de extra verstralers zelfs niet gebruikt. Niet altijd evident tegen 180 km/u!”

Op zaterdag leek alles opnieuw vlot te lopen, maar toen kregen het Belgische team af te rekenen met een dubbele lekke band. Ook werd een stabilisatorstang beschadigd, na een klap in één van de diepe sporen. Maar op zondag zette de zwart-geel-rode tandem hun progressie verder.

“De proeven waren sneller. In de toekomst zullen we onze nota’s in zo een omstandigheden aanpassen”, geeft de rijder van het RACB National Team toe. “Toch is de algemene balans positief. Indien men mij voor de start van de Rally van Zweden had gezegd dat ik in een startveld van 19 JWRC-rijders als vijfde zou finishen, dan had ik onmiddellijk met beide handen getekend. Dit is zo een specifieke wedstrijd. Ik kijk nu al uit naar de volgende JWRC-manche, in Kroatië!”

(foto’s met dank aan RACB National Team)

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws