Tour Auto: een eerste blik op de deelnemende wagens

De 33e Tour Auto vindt plaats van 22 april tot 27 april 2024. De auto’s vertrekken vanuit Paris Expo Porte de Versailles (hal 6) richting Biarritz. Met nog even te gaan tot de start, is de eerste inschrijvingslijst onthuld.

Deze eerste versie, met 168 equipes (91 in Competitie; 77 in Regelmatigheid), bevat nu al een aantal uitzonderlijke auto’s, waaronder twee BMW M1 Procars, twee Ford GT40’s, twee Jaguar C-Types, evenals een rijk scala aan racende Ferrari’s, van een 250 MM die deelnam aan de Mille Miglia in 1953 en 1954 tot de Ferrari 308 Gr. IV en Gr. B die door Michelotto werden geprepareerd en tot begin jaren 80 deelnamen aan de grootste rally’s ter wereld. Enkele van de teams die tot de favorieten voor de overwinning behoren, maken deel uit van deze eerste lijst. Onder hen bevinden zich Sébastien Berchon/Sébastien Bordier (Jaguar E-Type 3.8 1963), het winnende duo van de editie 2023 dat in april van dit jaar opnieuw zijn titel op het spel zet.


Wat de E-Types betreft, is het de moeite waard om te vermelden dat drievoudig winnaar Jean-Pierre Lajournade niet meer aan de start zal verschijnen omdat hij van een welverdiend pensioen geniet, maar dat zijn beroemde ros er wel zal zijn, in de handen van een deelnemer die bekend staat om zijn gulle rijden! De 33e editie zal bestaan uit prototypes en BMW 3.0 CSL’s. In München zijn al vier 3.0 CSL’s ingeschreven voor de wedstrijd, die hopelijk de kleuren van het merk zullen laten zien tegenover de Porsche RSR’s en de Alpine A110’s.

Het Franse merk zal ook goed vertegenwoordigd zijn, met niet minder dan 6 Berlinettes die al aan de start staan, waaronder de beroemde 1300 S die in 1969 deelnam aan de Tour de France in handen van Jean-Claude Andruet en Michel Vial. Een andere Alpine zal proberen een plaatsje te veroveren in de zon van Biarritz, want het duo Eric Hamoniau en Jérôme Dupard, vorig jaar nog winnaars van het Regularity-klassement in een Ferrari 250 Lusso, rijdt mee. Wat de prototypes betreft, kan er al gerekend worden op twee Porsche 906’s en een Porsche 910, maar ook Frankrijk zal goed vertegenwoordigd zijn, met twee BSH’s en twee Jidé’s die in Parijs van start gaan. Maar het gerucht gaat dat andere prototypes van de andere kant van de Alpen zich binnenkort bij hen zullen voegen…

Foto: Nicolas Bremaud / Tour Auto Media

Giovanni Declercq
Giovanni Declercq
Giovanni Declercq kwam vele jaren terug in contact met RallyandRaces als videograaf. Ondertussen vaste waarde geworden en de overstap gemaakt naar fotograaf. In de periode dat sigarettenreclame nog mocht fanatiek supporter van Patrick Snijers. Evenementen zoals Goodwood kunnen hem zeker bekoren evenals het Toutes Terrain kampioenschap in Frankrijk!

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws