Autostal Atlantic met sterke delegatie in Rally van Haspengouw

Zaterdag aanstaande wordt het Belgisch Rallykampioenschap, officieel het Kroon-Oil BRC genoemd, op gang getrokken met de Rally van Haspengouw. Deze seizoensopener, betwist in de buurt van Sint-Truiden, trekt ook heel wat aandacht uit de West-Vlaamse hoek. Autostal Atlantic, met als thuishaven Koekelare, brengt bijna 20 teams aan de start, met daartussen toch wel mensen die reële kans maken op een dichte ereplaats of een podium in de klasse.
Zowel Bjorn Syx(Citroën C3 Rally2) als Kurt Boone(Ford Fiesta Rally2) hebben al de nodige wedstrijdkilometers in de benen na een deelname aan de Noord-Franse Rallye Routes du Nord. Bovendien hebben beiden al ervaring opgedaan in de Haspengouw, dus kunnen zij zeker wel een top-10 notering ambiëren.

Deze rally is meteen ook het startschot dit jaar voor de Moood Mcup, en met het duo Mats Van den Brand en Eddy Smeets(BMW E36 M3) heeft Atlantic een team onder hun vleugels die resoluut gaat voor een overwinning in dit nevenklassement. Maar daar houdt het zeker niet bij op voor voorzitter Danny Debruyne en secretaris Freddy Hindryckx. Met kleppers als Wouter Lievens(BMW E36 M3), Tom Ceuppens (BMW 132i), Kurt Braekevelt, Jesse Monnens, Frank Baert, allen op een BMW E36, en Gregory Vanoverveldt met een BMW M1, hebben ze zeker nog een klein peloton klaar die zich naar een dichte ereplaats kan werken.

Kurt Braekevelt

Naar wie het nog uitkijken is? Wat denk je van Henri Schmelcher met de Porsche 991 GT3, altijd een podiumkandidaat in de RGT-klasse, Belgisch Junior-kampioen Jonas Dewilde, die het vertrouwen van sponsor Orfys niet wil beschamen voor zijn eerste wedstrijd van het seizoen in de Opel Corsa Rally4, en Jonas Langenakens, die voor eigen volk nog eens wil uitpakken met de Mitsubishi Lancer Evo VII.

Koen Verhaeghe

Isi Lemahieu wil aan de zijde van Bert Swerts(Opel Manta)meteen een goede start maken in de nieuwe BRC Histo Cup. Mensen als Koen Verhaeghe(Ford Ecort MKI), Eric Louies(Opel Ascona) en Nick Hoens, met Marc Vandemoortele aan zijn zijde in de Opel Manta A, kunnen zeker een rol van belang spelen in de eindstrijd voor de top-5 plaatsen bij de Historics.
Stefaan Tjoens (Renault Clio) eist altijd een hoofdrol op in zijn klasse, en ook Marnix Verfaillie(Mini JWS S)heeft bepaalde ambities in deze Rally van Haspengouw.

Dirk Titeca
Dirk Titeca
Dirk Titeca is qua leeftijd de ouderdomsdeken binnen het team van RallyandRaces. Sedert de jaren '80 is hij actief als autosportjournalist.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws