RACB M Cup van start zonder Boulat en Lommers

Het Belgian Rally Championship 2024 staat komend weekend klaar om uit de startblokken te schieten met de Haspengouwrally. Ook de RACB M Cup tekent present en dat al voor de 8e editie van deze BMW merkencup!
Het seizoen 2023 eindigde met een anticlimax, toen beide pretendenten voor de titel (Philip Lommers en Franky Boulat) tijdens de laatste rally een serieuze sortie meemaakten. Voor vijfvoudig kampioen Franky Boulat kwam daar achteraf ook nog fysieke averij bij kijken. Aangezien de wagens nog in heropbouw zijn, moeten we beide smaakmakers van vorig seizoen dus voorlopig nog missen. Hopelijk spotten we hen snel terug in het M Cup peloton!

Gregory Vanovertveldt

Maar niet getreurd, want heel wat ronkende namen schreven zich in voor deze eerste van zes M Cup manches. Wat dacht u van ene Mats van den Brand? Mats lijkt ‘buiten categorie’ maar het verleden demonstreerde reeds dat hij in de Haspengouw niet onfeilbaar is… Een klein foutje en meervoudig winnaar Patrick Diels zal gegarandeerd op vinkenslag liggen om de leiding over te nemen. We verwachten ook Kurt Braeckevelt en ex-kampioen Tom Ceuppens vooraan in de strijd voor een podiumplaats. En stilaan mogen we ook Wouter Lievens tot de subtop rekenen. Wouter scoorde tijdens de East Belgian Rally zijn allereerste M Cup podiumplaats en zou die prestatie uiteraard graag herhalen!
Verder is het ook uitkijken naar Frederick Vandeloock en Gregory Vanovertveldt. Beide piloten haalden vorig jaar de eindmeet in de Haspengouw en zullen hun parcourskennis en ervaring dus goed kunnen aanwenden.

Patrick Diels

Ook Dany Claesen is weer van de partij. Na zijn crash vorig jaar tijdens de Sezoensrally keerde Dany voor de laatste M Cup manche terug en kon hij ondanks 2 gemiste wedstrijden nog de vierde stek in het kampioenschap veroveren. Frank Baert heeft de luxe om meerdere rallywagens in de garage te hebben staan, hij haalt voor de Haspengouw nog es de E36 sedan van stal. Jesse Monnens presenteert tijdens de Haspengouw zijn nieuwe bolide: een E36 Compact met een gedestrokete S50B30 motor uit de ateliers van Mats van den Brand. Met een bescheiden E30 maakte Jesse indruk tijdens de Sezoensrally 2023, we zijn benieuwd wat hij in zijn mars heeft met wat meer power onder de kont! Tenslotte verwelkomen we ook rookie Edouard-Jean Masquelier met zijn BMW E36 in de M Cup familie.

Wouter Lievens


Bron: Facebook RACB M Cup

Dirk Titeca
Dirk Titeca
Dirk Titeca is qua leeftijd de ouderdomsdeken binnen het team van RallyandRaces. Sedert de jaren '80 is hij actief als autosportjournalist.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws