Volgt Jonas Dewilde zichzelf op als Junior-BRC kampioen?

Komende zaterdag start het nieuwe rallyseizoen en natuurlijk is regerend Junior kampioen Jonas Dewilde aanwezig. Samen met copiloot Jeffrey Vandenbussche start hij in de Haspengouw Rally met de Orfys Opel Corsa Rally 4.

“We hebben al even kunnen testen met de Corsa, maar de weersomstandigheden waren niet ideaal,” aldus Jonas die dit jaar de overstap maakt van Renault naar Opel. “De Clio was zeker een goede wagen, maar dit jaar willen we ons ook meten in de Stellantis Cup en dan hebben we een Opel of een Peugeot nodig.
De Haspengouw Rally telt niet voor de Stellantis Cup maar we kunnen wel belangrijke ervaring op doen en punten scoren voor het Junior kampioenschap.”

In het rechterzitje vinden we Jeffrey Vandenbuscche terug, de copiloot waarmee hij vorig jaar de Junior titel behaalde. “Die winterstop duurde ook voor mij veel te lang,” lacht Jeffrey. “We rijden de Haspengouw Rally voor de derde keer samen dus de wedstrijd kennen we al goed, ik hoop op opnieuw op een mooi resultaat.”

Jonas kijkt alvast uit naar de tegenstand, want Maxim Decock heeft al langer ervaring in de Opel Corsa. “Met het team van Orfys hebben we ondertussen een heel goede band opgebouwd en ik ben zeker dat de overstap naar de Opel Corsa vlot zal verlopen. Maxim is zeker een te duchten tegenstander, maar dat maakt het precies heel boeiend!”

Jonas en Jeffrey als Belgisch Junior kampioen 2023 als eerste Rally 4 wagen met nummer 28 op de deuren van de Opel Corsa Rally 4.

BIO Jonas Dewilde

Geboren op 16 december 1998
Afkomstig uit Staden (West-Vlaanderen)
Beroep – schrijnwerker – www.dewildehoutconstructies.be
Debuut in de rallysport in 2019
Eerste podium in Junior BRC – Aarova Rally 2020
Eerste zege in Junior BRC – Renties Ypres Rally 2021
3de in Junior BRC 2021 en 2022
2de in Stellantis Cup 2022
Junior BRC Kampioen in 2023

Dirk Titeca
Dirk Titeca
Dirk Titeca is qua leeftijd de ouderdomsdeken binnen het team van RallyandRaces. Sedert de jaren '80 is hij actief als autosportjournalist.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws