Sonny Gevaert wordt de vierde pion bij Oeste Racing

Na Calvin de Groot, Mathias Ronzani en Tristan Földesi gaat nu ook Sonny Gevaert in de Benelux Ford Fiesta Sprint Cup aan de slag bij Oeste Racing en hiermee beschikt de formatie van Jo Lambrecht over niet minder dan vier pionnen!

Net zoals vele anderen maakte Sonny Gevaert tijdens de Oeste Kart-testdag op Circuit Jules Tacheny de Mettet kennis met de Fiesta Cup en waren hij en mama-manager Jorka Decroubele meteen gewonnen voor het plan om in 2024 aan de start te verschijnen van de Benelux Ford Fiesta Sprint Cup!

“Als verjaardagscadeau mocht ik testrijden met een C1 Racing Cup,” zegt 17-jarige Sonny. “Daarop heeft Jo Lambrecht ons uitgenodigd voor een extra testsessie, met de bedoeling om in 2024 daadwerkelijk in de C1 te gaan racen. Jo Lambrecht had het daarop over een testdag van de Fiesta Cup en was ik gebrand om hieraan deel te nemen. Vooral omdat de prestaties van Calvin de Groot in de Fiesta Cup toonden dat je zonder veel ervaring je toch meteen kon meten met de toppers. Uiteraard heb ik nog alles te leren, zoals het optimaal benutten van het potentieel van zo’n Fiesta in Cup-versie. Wij gaan op voorhand voldoende testrijden, zodat ik niet onbeslagen aan de start verschijn van mijn allereerste outing op Circuit Zandvoort.”

Van kleinsaf aan toonde Sonny interesse voor de racerij en de karting in het bijzonder. Tijdens een vakantie zat hij voor de eerste keer achter het stuur van een mini-kart en omdat zijn ouders inzagen dat hij de smaak goed had te pakken, volgde, jawel, voor zijn tiende verjaardag een tienrittenkaart bij FIK Worldkart in Kortrijk. Hij mocht daarop in Venray in een 9PK-race deelnemen en won er prompt zijn eerste race. Een volgend verjaardagsgeschenk was een GK4-race op Mariembourg en ondanks een gebrek aan training, zag hij zich uitgeroepen tot belofte van de dag.

“Corona zette een streep over een mogelijk vervolg en pas in 2022 kon hij gaan voor een volledig seizoen in Formula Karting, goed voor meerdere podiumplaatsen en een vijfde plek in de eindstand als resultaat,” vervolgt mama Jorka. “Ook nu weer verscheen Jo Lambrecht ten tonele en startte het avontuur in de 2-takt. In 2023 reed Sonny opnieuw een seizoen Formula Karting 90K. Het werd niet zo’n hoogvlieger. Niettemin was hij de beste Junior. In het EK Formula Karting eindigde hij tiende algemeen en vierde junior. En dan volgde Mettet en de testdag…”

Voor Jo Lambrecht wachten er nog zeer drukke dagen. Van één auto met Calvin de Groot in 2023 gaat de structuur uit Aalter naar vier eenheden en dat vraagt een geheel andere aanpak.

“Dat wij nu een beetje uit onze voegen barsten, mogen we op het krediet schrijven van Calvin,” lacht de baas van Oeste Racing. “Met Calvin als locomotief wilden heel wat teammaats van hem in C1 de overstap maken naar sprintraces en kozen automatisch ervoor om dat te doen bij hetzelfde team, Oeste Racing dus! Dat noodzaakt ons tot het versterken van de formatie, met voor elke auto/rijder een eigen structuur. Zo behouden Calvin en vader Mark hun eigen mensen, maar op het vlak van transport en logistiek vaart iedereen onder de vlag van Oeste Racing, met mezelf als superviseur van de troepen!”

Oeste Racing gaat nog een stap verder, want de vier auto’s komen uit voor Ford Vermeire uit Knesselare en hiermee krijgen we een nieuwe speler in de Ford Dealer Team Cup!

“Wij volgen met zekere interesse al een hele tijd de Ford Fiesta Sprint Cup en in het bijzonder de strijd in de Ford Dealer Team Cup,” zegt Johnny Vermeire. “Gezien Oeste Racing een goede buur is van ons, hadden wij het regelmatig over hun bezigheden in de Fiesta Cup en nu zij hun team uitbreiden, leek het moment rijp om Ford Vermeire te linken aan Oeste Racing en de vier Fiesta’s. Uiteraard kijken wij er naar uit om ons met onze Ford-collega’s te gaan meten in de Ford Dealer Team Cup!”

(foto’s met dank aan Oeste Racing – Johan Vis)

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws