Alles is nog open na de voorlaatste manche

De Porsche Sprint Challenge Southern Europe is afgelopen weekend van Portugal naar Spanje verhuisd. Op het circuit van Valencia stond de derde meeting of anders verwoord rondes 5 en 6 op de agenda, uiteraard voor zowel de deelnemers van de Sport Division als de deelnemers van de Club Division. De uitkomst van het kampioenschap in de beide Divisions ligt nog niet vast, dus daar wordt volgend weekend in Barcelona over beslist.

Na twee weekends op circuits in Portugal, met name Portimao en Estoril, verhuisde de Porsche Sprint Challenge Southern Europe nu richting Spanje, waar de tweede helft van het seizoen integraal zal afgewerkt worden. Dit weekend was het de beurt aan Valencia, terwijl de finale op 2 en 3 maart in Barcelona zal verreden worden. Het kampioenschap is op alle fronten nog open en de finales volgen over een kleine week al. Die finales beloven alvast uiterst spannend te worden.

“We kijken er enorm naar uit”, aldus Series Manager Lars Plato die tot dusver op een mooie seizoenstart mag terugblikken. “Ons seizoen verloopt goed, met mooie startvelden en we bereiken een hoog sportief niveau. Dat was ons doel voor dit tweede seizoen en het is dan ook erg motiverend om te zien dat rijders en teams uit heel Europa present tekenen, niet in het minst om de Porsche Supercup voor te bereiden. Uiteraard is dat een motivatie om naar 2025 op dezelfde weg verder te gaan.”

Tweemaal een nieuwe winnaar in de Sport Division

In dit voorlaatste weekend zagen we de jonge Nederlanders Kas Haverkort (Team GP Elite) en Senna van Soelen (Team RaceArt) als winnaars in de Sport Division. Het was voor beide rijders meteen ook een eerste zege in de Porsche Sprint Challenge Southern Europe. In de eerste afspraak toonde Haverkort zich de meerdere van Jan Seyffart (HP Racing International) en Hugo Ellis (Team Parker Racing), terwijl de leider in het kampioenschap Ariel Levi (Team GP Elite) genoegen moest nemen met een zesde stek. Henri Tuomaala (Porsche Team Estonia) was de snelste in de categorie PRO-AM, voor Jules Grouwels (Team RaceArt) en Gianluca Giorgi (BeDriver).

In de tweede afspraak ging de overwinning naar Senna van Soelen, voor Sacha Norden (JW Raceservice) en Jan Seyffart, terwijl Alexander Reimann (EST1 Racing) het in de de categorie PRO-AM haalde voor Henri Tuomaala en Cengiz Oguzhan (Team GP Elite).

In het kampioenschap blijft Ariel Levi ondanks een moelijker weekend stevig aan de leiding in de aanloop naar de slotwedstrijden in Barcelona. In PRO-AM gaat de eindstrijd tussen Alexander Reimann en Jules Grouwels, met Cengiz Oguzhan als scherprechter.

Sulma en De Wilde verdelen de buit in de Club Division

Ook in de Club Division werd stevig gestreden en Robert Sulma (Proton Huber Competition) pakte de bekers in de eerste race, voor het Speedlover-duo Philippe Wils en John De Wilde, die zijn eerste optreden in de competitie maakte. Diezelfde De Wilde maakte er een zeer mooi eerste weekend van met een zege in Race 2, voor Peter Hegglin (FACH AUTO TECH) en Robert Sulma. Dat alles betekent dat Sulma en Wils in Barcelona onderling zullen uitmaken wie de titel 2024 op zijn naam mag zetten.

Uiteraard werd er in Valencia ook met de Porsche 718 Cayman GT 4 RS Clubsport GT4 geracet en daar waren de beide zeges voor nieuwkomer Robert Cronin (Team Parker Racing), in beide gevallen voor Graham King (WDP Racing) en Henk van Norel (Snel Motorsport). Graham King leidt in het kampioenschap, maar ook hier zijn de verschillen beperkt.

Afspraak dus in Barcelona voor de finales van een zeer mooie tweede editie van de Porsche Sprint Challenge Southern Europe.

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws