Thierry Neuville: “Het is een avontuur om deel te nemen”

Hyundai Motorsport wil het momentum van de eerste twee rondes van het 2024 FIA World Rally Championship uitbuiten tijdens het derde evenement van het jaar, Safari Rally Kenya. Hoewel de rally traditioneel niet een van de sterkste wedstrijden van het team is, hoopt Hyundai Motorsport een positieve prestatie neer te zetten op de slopende gravelproeven.

De Safari Rally Kenia slingert over de savanne, die rijk is aan wilde dieren, en is een van de meest iconische rally’s op de WRC-kalender. De omgeving is ongeëvenaard, met het Keniaanse landschap dat een adembenemende achtergrond vormt voor de actie. Op de proeven zelf ligt fesh-fesh, een fijn poederachtig zand dat zowel de auto zelf kan beschadigen als diepe, rally-eindigende rijsporen kan verbergen.

Omdat het evenement is vervroegd ten opzichte van de gebruikelijke locatie in juni, is er een grotere kans dat regen een beslissende factor speelt. Regenbuien kunnen ervoor zorgen dat de droge zandproeven snel dik en modderig worden, waardoor de omstandigheden bijna onbegaanbaar worden.

Voor het Hyundai Shell Mobis World Rally Team staan dezelfde drie teams klaar om de uitdaging aan te gaan als tijdens de vorige ronde in Zweden: Thierry Neuville en Martijn Wydaeghe, Ott Tänak en Martin Järveoja en Esapekka Lappi en Janne Ferm.

Thierry Neuville: “De grootste uitdaging dit jaar zijn de weersomstandigheden; door de verplaatsing van het evenement naar maart is het een beetje een loterij met de hoeveelheid regen die we verwachten. Afhankelijk van wanneer de regen begint, kan onze startpositie een voordeel of een nadeel zijn; we kunnen plassen wegrijden of er doorheen rijden als ze eenmaal zijn opgeruimd. De auto moet echt betrouwbaar zijn in Kenia – dat is het belangrijkste waar we op rekenen als de proeven zo onvoorspelbaar zijn. De auto hoeft niet de snelste te zijn, maar hij moet wel kunnen overleven in de omstandigheden die we op de verschillende proeven tegenkomen. Het is niet mijn favoriete evenement, maar het is een avontuur om aan deel te nemen. Het kan zwaar zijn, maar het is altijd spannend. Na vier top-drie tijden in 2023, waaronder een snelste tijd, willen we dit jaar een stap verder gaan en een nette rally neerzetten.”

Foto: Hyundai Motorsport Media

Giovanni Declercq
Giovanni Declercq
Giovanni Declercq kwam vele jaren terug in contact met RallyandRaces als videograaf. Ondertussen vaste waarde geworden en de overstap gemaakt naar fotograaf. In de periode dat sigarettenreclame nog mocht fanatiek supporter van Patrick Snijers. Evenementen zoals Goodwood kunnen hem zeker bekoren evenals het Toutes Terrain kampioenschap in Frankrijk!

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws