Belgen in de prijzen, Rowe wint

Op het circuit Paul Ricard in Frankrijk werd het afgelopen weekend de eerste race verreden van de FANATEC GT World Challenge Europe met na afloop verschillende landgenoten op het podium in hun klasse.

De algemene overwinning ging naar de #998 Rowe Racing BMW M4 GT3 van Augusto Farfus, Daniel Harper en Max Hesse. De tweede plaats ging, met een verschil van 13.519 sec. naar Andrea Caldarelli, Matteo Cairoli en Mirko Bortolotti in de #63 Iron Lynx Lamborghini Huracon GT3 evo 2. Nog eens vijf seconden later, op 18,696 sec van P1, finishte de #2 M_AMG Team GetSpeed Mercedes AMG GT3 evo van Luca Stolz, Fabian Shiller en Jules Gounon derde.

Team WRT verloor al na 35 minuten racen een potentiële kandidaat voor het podium want door een aanrijding moest de #32 BMW M4 GT3 van Dries Vanthoor, Charles Weerts en Sheldon van der Linde de race staken. Maxime Martin, samen met teamgenoten Raffaele Marciello en Valentino Rossi aan het stuur van de #46 Team WRT BMW werd vierde na een sterk slot van Marciello.

Comtoyou Racing behaalde met een zevende plaats ook een stek in de top 10 en dit dankzij Mattia Drudi, Marco Sorensen en Nicki Thijs in de #7 Aston Martin Vantage AMR GT3 evo.

Nog net in de top tien, op de 10de plaats, eindigde onze landgenoot Frederic Vervisch samen met Christopher Mies en Dennis Olson in de mooie Ford Mustang GT3 van Proton Competition.

Gilles Magnus pakte in de Gold Cup samen met zijn teamgenoten Jim Pla en Paul Evrard de overwinning in de #25 Sainteloc Racing Audi R8 LMS GT3 evo II en werden 13de algemeen.

Ook in de Bronze Cup pakten onze landgenoten podiumplaatsen.

Vader en zoon Louis en Jef Machiels finishten samen met hun teamgenoot Andrea Bertolini in de #52 AF Corse Ferrari 296 GT3 op een mooie tweede plaats.

Eén seconde later eindigde de #11 Comtoyou Racing Aston Martin Vantage AMR GT3 evo van Kobe Pauwels, John de Wilde en Job Van Uiteirt, zij werden derde.

Voor de twee wagens andere wagens van Comtoyou Racing in de Silver Cup verliep het iets moeilijker, maar het moge duidelijk zijn dat de trio’s Nicolas Baert, Esteban Muth met Sebastian Ögaard en Sam Dejonghe, Matisse Lismont met Charles Clark over heel wat potentieel beschikken.

Ook het Belgische Boutsen VDS stond met twee Mercedessen AMG GT3 evo aan de start, weliswaar zonder Belgische piloten en finishten 16de en 21ste algemeen waarbij deze laatste tevens ook goed was voor een tweede plaats in de Silver Cup.

De tweede ronde van de GT World Challenge Europe, dit keer in de Sprint Cup, staat in de agenda genoteerd in het eerste weekend van mei, nl. 04 en 05 mei in Brands Hatch.

(foto’s met dank aan GT World Challenge Europe & Team WRT)

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws