Belgische delegatie in Antibes

Na de Bernard Degroote Monteberg Rally en een week voor de Sezoensrally in Bocholt, trekken enkele Belgische rallyrijders richting Zuid-Frankrijk, om deel te nemen aan de Rallye d’Antibes-Côte d’Azur.
Na hun bezoek aan de Arctic Lapland Rally, tekenen Bernd Casier en Pieter Vyncke(Ford Fiesta Rally2), Robbert Desmet en Claudie Tanghe(Ford Fiesta Rally3) en Bart Sobry en Diederik Pattyn(Ford Fiesta Rally3)hier ook present. Waar het voor de twee laatstgenoemde teams het debuut is in Antibes, kan Casier al teren op zijn eerder opgedane ervaring in deze rally. In 2022 sloot hij de wedstrijd nog af op een 10e plaats, en eerder had hij al een 8e en een 11e eindplaats laten optekenen.
Voor de Belgische rallyfans wordt het ook uitkijken naar hoe de bij ons bekende Emile Breittmayer(Citroën C3 Rally2) kan wedijveren met Franse toppers als Yoann Bonato en Leo Rossel(Citroën C3 Rally2) en Hugo Margaillan(Hyundai i20 N Rally2).
Ook Lander Dhaene is aanwezig in Antibes. “Door te drukke beroepsbezigheden kan ik geen volwaardig kampioenschap rijden. Daarom besloot ik enkele mooie rally’s in het buitenland uit te pikken, proeven die al een tijdje op mijn bucketlijst stonden. Een diversiteit aan parcours, gecombineerd met het gevoel van avontuur, van op reis gaan en rally te kunnen rijden. Eerder dit seizoen nam ik al deel in Duitsland aan de ADAC Rallye Erzgebirge. Hier in Antibes zal het vooral wennen zijn aan de grip. Tijdens de verkenningen was het al ongelooflijk hoeveel grip er was en dat met gewone straatbanden op de wagen. Het wordt zeker een uitdagende rally, en met onze Opel Corsa Rally4 stellen we geen al te hoge verwachtingen. Tegen de lokale piloten kunnen we zeker niet optornen, gezien hun kennis op dit heel verschillend en toch wel moeilijk parcours, met onder andere de Col du Turini in het traject. Voor de co-piloot is het echt zoeken waar hij eventjes adem kan happen, want de situaties volgen elkaar aan razendsnel tempo op, zodat we zelfs de nota’s aanpasten.”
Ieper staat sowieso ook nog op onze kalender, maar voor de rest zouden we graag nog enkele buitenlandse wedstrijden aan ons palmares toevoegen.”


In het Historic-gedeelte zien we twee Belgische co-piloten hun opwachting maken. Stéphane Prevot navigeert Jean-Christophe Peyre in een Ford Sierra RS Cosworth, Loïc Dumont doet hetzelfde aan de zijde van Benoit Boulanger in een BMW M3 E30.

Foto’s: Met dank aan Lander Dhaene/Quentin Ribaud

Dirk Titeca
Dirk Titeca
Dirk Titeca is qua leeftijd de ouderdomsdeken binnen het team van RallyandRaces. Sedert de jaren '80 is hij actief als autosportjournalist.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws