JFT Racing gaat door op zijn elan

Het autosportseizoen 2024 is voor JFT Engineering ondertussen al even aan de gang. Dit weekend startte het team in de tweede meeting van de Belcar Skylimit Sprint Cup 2024 en dat op het Circuit van Spa-Francorchamps. De twee sprintraces van 30 minuten verliepen opnieuw zeer goed voor het Oost-Vlaamse team, dat na de dubbele zege in Mettet, weer twee podiumplaatsen in de klasse BSCC 5 scoorde en zo een prima zaak in de puntenstand doet. De volgende afspraak is op 18 en 19 mei op Circuit Zolder.

Pictures of 2024 Belcar Skylimit Sprint Cup race at belgian Circuit Spa Francorchamps at the Franco Folies Events

Tom van Eenaeme en JFT Racing zijn vaste waarden in de Belcar Skylimit Sprint Cup en dat bewezen ze afgelopen weekend nogmaals op het bekende asfalt in de Belgische Ardennen. Niet minder dan 54 wagens maakten de verplaatsing en dat is meteen een gedegen bewijs voor de goede staat waarin de Belcar Skylimit Sprint Cup zich bevindt.

“Dit kampioenschap is inderdaad in goeden doen en dat is ook prima voor onze autosport in het algemeen”, weet Filip van Eenaeme, samen met zijn zoon Tom, de drijvende kracht achter JFT Racing.

Pictures of 2024 Belcar Skylimit Sprint Cup race at belgian Circuit Spa Francorchamps at the Franco Folies Events

“Sportief kenden we weer een sterk weekend, weliswaar niet met twee nieuwe zeges, maar wel met twee hard bevochten tweede plaatsen in de klasse BSCC 5. Tom was goed voor een vierde en achtste plek algemeen, wat op het snelle circuit van Spa-Francorchamps, met heel veel dikke toerwagens aan de start, in onze Renault Clio RS een prima resultaat is. Het belangrijkste is echter dat we met die twee resultaten en gegeven de uitslagen van onze directe concurrenten, een bijzonder goede zaak doen zowel in de algemene stand van het kampioenschap als in onze klasse. Uiteraard is het kampioenschap pas twee meetings ver en resten er ons nog vier afspraken, waarvan drie op Circuit Zolder en één opnieuw in de Ardennen en dus is er nog niets beslist. We moeten ons nu goed op de volgende afspraak voorbereiden en dat volgende raceweekend, dat volgt al over minder dan twee weken, op Circuit Zolder, tijdens het New Race Festival. Ik zou zeggen: supporters op post!”

Op Circuit Zolder, op zaterdag 18 en zondag 19 mei, volgen weer twee races van 30 minuten en dat in het kader van het New Race Festival. Het programma omvat verder onder TCR Europe, de eerste race van het Belcar Endurance Championship en nog diverse andere races. Afspraak over twee weken in Limburg!

(foto’s met dank aan Andy Jaenen, Belcar Skylimit Sprint Cup)

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws