Toen en nu verenigd: de mythe van Ferrari

We zitten met deze vijfde van tien posters halverwege de posters die SRO Motorsports Group uitbrengt ter ere van de honderdste editie van de 24 Uur van Spa. Op deze vijfde verzamelposter staat Ferrari, een van de meest prestigieuze constructeurs ter wereld, in de kijker.

Op de voorgrond zien we de Ferrari 296 GT3 in de kleuren van AF Corse en Francorchamps Motors met naast zich de Ferrari 375 MM Pinin Farina Berlinetta. Zoals de lauwerkrans aantoont, is dat de auto die in 1953 zegevierde in handen van Formule 1-wereldkampioen Giuseppe Farina en de toekomstige wereldtitelhouder Mike Hawthorn. Het succes van 1953 was het tweede voor Ferrari, na dat van de 166 MM van Luigi Chinetti en Jean Lucas in 1949, twee jaar na de oprichting van het merk.

Ferrari zal dit jaar, bij zijn tweede deelname met de 296 GT3, ongetwijfeld tot de zegekandidaten behoren.

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws