Toyota met een voorlopige 1-2-3 in Finland

De vrijdag zit erop, negen proeven stonden vandaag garant voor drama en actie. Kalle Rovanperä toonde zich snel in de regenachtige omstandigheden en gaat als leider richting zaterdag. Elfyn Evans is in hevig gevecht met zijn teamgenoot Sébastien Ogier voor plaats twee. Evans heeft die voorlopig in handen met 8s achterstand op de leider en slechts 0.6s op Ogier.

2024 FIA World Rally Championship / Round 09 / Rally Finland / 1st – 4th August, 2024 // Worldwide Copyright: Toyota Gazoo Racing WRT

Op de vierde plaats vinden we Thierry Neuville en Martijn Wydaeghe terug die de grootste tijd verloren vandaag ten gevolge van het verkeerd inschatten van een situatie achter een blinde top, rechtdoor en de seconden tikten genadeloos voorbij. 25.5s is hun acherstand op de Finse wereldkampioen. Hun teamgenoten Ott Tänak en Esapekka Lappi hadden minder geluk, beide gingen van de baan en moesten opgeven. Vooral bij Tänak was het bang afwachten naar verder nieuws maar gelukkig viel alles mee. De co van Tänak Martin Järveoja dient echter wel in het hospitaal te blijven ter observatie.

Adrien Fourmaux staat vijfde op 48.5s terwijl Grégoire Munster zevende staat op 1min52, tussen hen in vinden we Sami Pajari terug in de Toyota.

Foto: FB Toyota Gazoo Racing

Giovanni Declercq
Giovanni Declercq
Giovanni Declercq kwam vele jaren terug in contact met RallyandRaces als videograaf. Ondertussen vaste waarde geworden en de overstap gemaakt naar fotograaf. In de periode dat sigarettenreclame nog mocht fanatiek supporter van Patrick Snijers. Evenementen zoals Goodwood kunnen hem zeker bekoren evenals het Toutes Terrain kampioenschap in Frankrijk!

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws