Derde startrij voor Vanthoor en Weerts

Zonet werden de kwalificaties van de zevende manche van de Fanatec GT World Challenge afgewerkt op het circuit Magny-Cours in Frankrijk. 10 minuten kregen de piloten om een snelste tijd neer te zetten, maar al na een dikke minuut bleef de #159 Garage 59 McLaren 720S GT3 evo van Benjamin Goethe stilstaan op het asfalt en met nog 8 min. en 23 sec. werd de rode vlag gezwaaid, praktisch alle wagens kwamen binnen. Met opnieuw de outlap als gevolg werd de kans op een snel rondje bijgevolg aanzienlijk verminderd.

Geen landgenoot in de top 5 maar Dries Vanthoor en teamgenoot Charles Weerts starten deze avond wel van op de derde startrij. Vanthoor reed in de #32 Team WRT BMW M4 GT3 een zesde tijd.

Voor Ugo de Wilde en teamgenoot Dmitriy Gvazava was de 13de tijd weggelegd terwijl een Aston Martin van het Belgische Comtoyou Racing, met Nicolas Baert en Mattia Drudi aan het stuur van de #7 Vantage AMR GT3 evo, een 20ste tijd klokten.

De verschillen waren enorm klein want de eerste 21 wagens finishten binnen één seconde van elkaar. Op 1,217 sec. van de besttijd zien we Matisse Lismont (Comtoyou Racing) terug op een 26ste plaats, Lorens Lecertua, eveneens Comtoyou Racing, op een 30ste stek, Gilles Magnus voorlaatste op de 31ste plaats en Jef Machiels op de 32ste en laatste plaats op 1,621 sec.

De snelste tijd werd gereden door Ben Green in de #14 Emil Frey Racing Ferrari 296 GT3.

Racen doen we vanavond van 20.15 uur tot 21.15 uur.

(foto’s met dank aan Fanatec GT World Challenge Europe / SRO Motorsports Group)

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws