Thierry Neuville: “Het weekend zonder problemen doorkomen is het doel”

Slechts twee weken na een monumentale 1-2-3 finish in de Acropolis Rally, reist Hyundai Motorsport af naar Zuid-Amerika voor ronde 11 van het 2024 FIA World Rally Championship seizoen, Rally Chili. Het team wil tijdens de enige Latijns-Amerikaanse ronde van het jaar verdere winst boeken in de strijd om het kampioenschap.

Het Hyundai Shell Mobis World Rally Team wil profiteren van zijn recente podiumoverwinning op weg naar het laatste gravelevenement van het seizoen. Hoewel het resultaat het team een verlenging van zijn voorsprong in het klassement heeft opgeleverd, neemt Hyundai Motorsport niets voor vanzelfsprekend aan met nog drie evenementen te gaan.

Alle drie de Hyundai Motorsport-teams willen profiteren van het momentum van Griekenland. De Finnen Esapekka Lappi en Janne Ferm keren voor het eerst sinds Rally Finland terug in de derde Hyundai i20 N Rally1 Hybrid, een evenement waarin de equipe de Super Sunday-stand aanvoerde. Lappi heeft het evenement twee keer gereden, met een beste finish van de zesde plaats in 2019.

Het doel van Thierry Neuville is om Chili te verlaten met een foutloos weekend en maximaal aantal punten, want de Belg wil zijn voorsprong in de strijd om het kampioenschap behouden. Teamgenoot Ott Tänak zal op zoek zijn naar een hattrick van overwinningen op de Chileense wegen, nadat hij tijdens de enige twee eerdere edities van het evenement in 2019 en 2023 op de hoogste trede stond.

Thierry Neuville: “Rally Chili is vergelijkbaar met een aantal andere gravelevenementen die we dit seizoen hebben gedaan, maar de klassementsproeven kunnen erg variëren. Vorig jaar konden we echt genieten van de rally en eindigden we op het podium om ons weekend nog beter te maken. We hebben veel tractie nodig van de auto, vooral met onze wegligging, maar hij moet ook bestand zijn tegen hobbelige stukken, want het risico op lekke banden is groot in Chili. We willen het weekend zonder problemen doorkomen en zoveel mogelijk punten scoren; ons belangrijkste doel is om een goede voorsprong in het kampioenschap te behouden. De laatste drie rondes gaat het om de titel gaan en Chili is daarom een belangrijk evenement. We moeten goede punten scoren voordat we naar de asfaltronden gaan waarvan we weten dat we daar goed kunnen presteren.”

Giovanni Declercq
Giovanni Declercq
Giovanni Declercq kwam vele jaren terug in contact met RallyandRaces als videograaf. Ondertussen vaste waarde geworden en de overstap gemaakt naar fotograaf. In de periode dat sigarettenreclame nog mocht fanatiek supporter van Patrick Snijers. Evenementen zoals Goodwood kunnen hem zeker bekoren evenals het Toutes Terrain kampioenschap in Frankrijk!

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws