Circuit Zolder geeft startschot voor DTM in augustus

In het Congress Center van Circuit Zolder werd deze namiddag het startschot gegeven van wat het grootste ‘coronaproof’ sport event van het jaar in België moet worden want de DTM verwelkomt 10.00 toeschouwers op Circuit Zolder.

Het spannende race-event van het jaar in Zolder is uiteraard niet te missen. Het wordt een speciale DTM-editie op zaterdag 7 en zondag 8 augustus en dit volgens een vernieuwd en aantrekkelijker format met razendsnelle GT3 bolides van BMW, Mercedes, Audi, Ferrari, Lamborghini en McLaren. De coronaproof organisatie met 10000 toeschouwers wordt een exclusief event. In het voorprogramma warmen veteranen van de DTM Classic het asfalt al op met iconische sportbakken zoals de AMG-Mercedes, Audi V8 quattro, Alfa Romeo 155, BMW M3, Ford Sierra Cosworth, … Ook de Porsche Carrera Cup Benelux en de Lotus Cup zijn datzelfde weekend te gast in Zolder.

En dat is niets minder dan een stunt. Circuit Zolder en de race-organisatoren, in het bijzonder de DTM, leveren al meer dan een jaar topprestaties door wedstrijden in moeilijke omstandigheden te laten betwisten en zo de autosport levend te houden. Buiten de afgesloten wedstrijdbubbel worden aan de startgrid en in de Jacky Ickx-bocht twee beperkte publiekszones ingericht van respectievelijk 3500 en 1500 personen. Op het circuit zal er met gescheiden clusters gewerkt worden om de toeschouwers per 400 personen in open lucht toe te laten en dat volgens de huidige beperkingen.

DTM is voor Zolder wat de F1 voor Francorchamps is

Voor voorzitter Jacques Heynen van Circuit Zolder is het komende DTM-weekend een beloning voor jarenlang hard werken in uitdagende omstandigheden. “Het is het eerste grote evenement na de versoepelingen in de corona crisis. In 2019 zijn we er in geslaagd de serie terug naar Zolder te halen en we blijven als circuit knokken voor onze plaats en voor elke toeschouwer of bezoeker. Voor de internationale uitstraling is de DTM uiteraard van goudwaarde en tevens het hoogst haalbare voor Circuit Zolder. Tevens zijn er plannen voor een DTM Electric en ook voor geografische expansie buiten Europa. Het is fantastisch dat Circuit Zolder kan bijdragen aan dat succes en erop mag meesurfen,” aldus Jacques Heynen.

DTM, Circuit Zolder, Jacques Heynen

Belgische racepiloot & ondersteuning van de prinses van België

Het Duitse T3 Motorsport zal dit jaar aanwezig zijn in de DTM met een Lamborghini Huracan GT3 EVO. Het is één van de twee bolides van het Italiaanse merk in de DTM en deze komt in handen van onze jonge landgenoot Esteban Muth.

DTM, Circuit Zolder, Esteban Muth

De 19-jarige Belg, die zijn eerste stappen zette in de autosport via de Formule 3 en 4, reed vorig jaar enkele races in de GT4 European Series met een Mercedes van Selleslagh Racing Team en reed voordien in 2019 in Barcelona al met een Mercedes GT3 van Strakka Racing in de Blancpain GT Series Endurance Cup. Een man om in de gaten te houden dus. Zijn wagen wordt bovendien ingekleed door niemand minder dan de Belgische Prinses Delphine Boël-van Saksen-Coburg.

DTM, Circuit Zolder

Verder namen ook de voorzitter van de raad van bestuur Jacques Heynen, DTM CEO Frederic Elsner, gouverneur van Limburg Jos Lantmeeters, gedeputeerde Bert Lambrechts en directeur van Circuit Zolder, Harry Steegmans, kort het woord waarna Esteban enkele aanwezigen op een paar rondjes in de Lamborghini van Totaalplan Racing mocht trakteren.

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws