WEC Spa: Glickenhaus het snelst in kwalificatie

Een beetje een verrassende snelste ronde vanavond tijdens de kwalificaties van de FIA WEC 6 Uur van Spa. Geen Alpine of Toyota, maar wel de speciale Glickenhaus die naar de pole reed!

Het was Olivier Pla die vanavond met de Glickenhaus 007 naar de polepositie reed. De tweede tijd was voor de Alpine van Matthieu Vaxiviere. De twee Toyota starten daar net achter.

Ook in LMP2 zagen we een verrassende polesitter. Het was Alessio Rovera ie in de AF Corse-wagen het snelst was, voor Robin Frijns in de Belgische WRT-wagen. De AF Corse Oreca 07 doet mee in Pro-AM, maar liet dus alle Pro LMP2-wagens achter zich. Straf!

GT’s: Porsche oogt sterk, Ferrari hinkt achterop

Bij de GT’s was het dan weer Porsche die sterk domineerde. In GTE Pro ging de pole naar de Porsche RSR van Gianmaria Bruni en Richard Lietz, voor de zusterwagen van Kevin Estre en Michael Christensen. De Corvette van Milner en Tandy vertrekt als derde. In GTE AM werd de pole veroverd door de TF Sport Aston Martin van Keating/Chaves/Sorensen.

De zes uur durende race start morgen om 13u ’s namiddags!

Korneel Debruyn
Korneel Debruyn
Van kinds af aan is Korneel reeds gepassioneerd door auto's en autosport. Wat oorspronkelijk begon met een passie voor exclusieve (sport)auto's, groeide daarna uit tot een grote interesse in de autosportwereld. Momenteel focust Korneel zich op het circuitgebeuren, waarbij GT- en uithoudingsraces hem het meeste boeien. Ook het testen van de nieuwste (sport)wagens neemt hij graag voor zijn rekening.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws