WEC 2021 met Team WRT en Stoffel Vandoorne en Spa-Francorchamps

De kalender en deelnemerslijst voor het nieuwe WEC-seizoen zijn bekend. In totaal zullen 33 teams in 4 verschillende klassen strijden voor de overwinning in hun klasse. Er staan een proloog en zes races op de agenda.

In de LMP2-klasse zien we het Belgische Team WRT. Voor het team rijdt al zeker de Nederlander Robin Frijns die al bij het team is sinds 2015. “Ik kijk heel hard uit naar de hereniging met Team WRT”, zegt Frijns. “In het verleden hebben we samen al enkele successen geboekt. We wonnen de Blancpain GT Series Title, een Overall Title en een Sprint Title.” De andere rijders zullen de komende weken aangekondigd worden. Het team zal onder meer concurrentie krijgen van Jota waarbij Stoffel Vandoorne in actie zal komen. In totaal zijn er elf teams met ook nog Richard Mille Racing Team dat enkel heeft vrouwelijke coureurs.

In de Hypercar-klasse zijn er drie teams. Toyota Gazoo Racing en Glickenhaus Racing zetten elk twee wagens in, terwijl Alpine Elf Matmut één wagen inzet. Aan de LMGTE Pro-klasse nemen twee teams deel met elk twee wagens. Dat zijn AF Corse en Porsche GT Team. In de LMGTE Am-klasse staab er dertien wagens op de deelnemerslijst.

Op de WEC-kalender staan zes races. Voor die zes races is er eerst nog een proloog in Spa-Francorchamps (26-27 april). Enkele dagen later op 1 mei is de eerste race. Dan is er de Total 6 uur van Spa-Francorchamps. Nadien volgen nog Portimão (13 juni), Monza (18 juli), de 24 uur van Le Mans (21-22 augustus), Fuji (26 september) en Bahrein als slotrace op 20 november.

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws