Dubbel podium voor debuut Milo Racing in Ligier European Series op het Circuit Paul Ricard

De nieuwe Ligier European Series, die de JS P4-prototypes en de meest conventionele JS2R samenbrengt, ging dit weekend eindelijk van start op het Paul Ricard Circuit, als onderdeel van het prestigieuze European Le Mans Series-weekend. Zoals aangekondigd was het Belgische Milo Racing-team aanwezig met hun nieuwste aanwinst, een spectaculaire koolstofkleurige JS P4, gedeeld door teammanager Christophe Nivarlet en Kevin Balthazar.

“In feite werd de beslissing om de Ligier European Series te starten nog maar twaalf dagen geleden genomen”, zegt Eric Gressens, die dagelijks de leiding heeft over Milo Racing. Wat deze deelname natuurlijk veranderde in een echte race tegen de klok, op alle niveaus! “

Davy & Daniel Delien

Tot overmaat van ramp was Kevin Balthazar betrokken bij een ongewoon ongeval in de paddocks van het Circuit Paul Ricard. Tijdens het reizen op een scooter werd hij inderdaad… overreden door een LM P3 proto! Medisch oordeel: afgehakte teenpees, operatie op donderdagavond en ontslag uit het ziekenhuis met een … verwijderbare cast! Vertaal: de jonge coureur zat afgelopen weekend achter het stuur van de Ligier JS P4 en zijn harde werk werd alom beloond.

“Afgezien van het incident met Kevin, hadden we een gemengd weekend”, vervolgt Christophe Nivarlet. De auto leed aan terugkerende stroomonderbrekingen waardoor deze werd geïmmobiliseerd of niet meer kon worden gestart. Dit is hoe we geen rondetijden kregen in kwalificatie 1. “

Davy & Daniel Delien

Tijdens de twee 60 minuten durende races plus één ronde zou het Belgische team desalniettemin schitteren en de eerste oefening op de 2e plaats in het algemeen klassement voltooien, voor de meeste andere JS P4’s, terwijl het op zondag 3e was absoluut die in de portemonnees van Milo Racing viel.

“Bij het opmaken van de balans van het weekend kunnen we zeggen dat niets makkelijk was … maar dat deze twee podia veelbelovende resultaten zijn na zoveel ingewikkelde afleveringen”, besluit Eric Gressens. De tweede meeting van de Ligier European Series vindt plaats op het circuit van Spa-Francorchamps, het weekend van 7 en 8 augustus. Dit betekent dat Milo Racing thuis zal evolueren … met de vaste bedoeling om toch een of twee kleine plaatsen in het algemeen klassement te winnen.”

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws