Porsche pakt de overwinning in GTE Pro, AF Corse die in de LM GTE AM

De klasse LM GTE Pro zorgde voor een non-stop actie tussen alle drie de constructeurs die in Spa aan de start stonden van de Total 6 Hours of Spa, maar het was uiteindelijk de #92 Porsche 911 RSR
van Michael Christensen en Kevin Estre die de zege binnen haalden.

Het was trouwens de eerste overwinning voor de kampioenen sinds Fuji 2018 en we moeten al teruggaan tot Fuji 2012 toen Porsche in de GTE Pro met Team Felbermayr Proton vanop de pole de overwinning pakte.

Foto met dank aan Maxime Martin (Facebook).

Na (bijna) zes uur racen bedroeg de voorsprong van de #92 amper 5,623 op de Aston Martin Vantage AMR van Sorensen/Thiim met nummer 95 op de deuren. De enige Belg die we op het circuit van Spa-Francorchamps zagen rijden was Maxime Martin die de #97 Aston Martin Vantage AMR deelde met Alex Lynn. Het duo lag lang aan kop maar moest in de slotfase van de wedstrijd de Porsche en de andere Aston Martin van het team laten voorgaan.

Foto met dank aan Maxime Martin (Facebook).
Foto met dank aan Maxime Martin (Facebook).

Ook heel wat actie in de klasse LM GTE AM

Het trio François Perrodo, Emmanuel Collard en Nicklas Nielsen claimde na zes uren hard en constant racen in de AF Corse #83 Ferrari 488 GTE Evo de overwinning bij de LM GTE Am, meteen de tweede overwinning van het seizoen. Spannend was het wel want de tweede plaats ging naar #77 Porsche 911 RSR van het Dempsey-Proton Racing dat na zes uren racen … op 2.898 seconden eindigde.

Foto met dank aan FIA World Endurance Championship.

(Foto #92 Porsche 911 RSR van Michael Christensen en Kevin Estre met dank aan Fia World Endurance Championship)

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws