Dylan Derdaele snelste Belg, mooi debuut van Tomas de Backer, 1ste Junior

Ondanks dreigende donkere wolken die in de nabijheid van Circuit Zandvoort samenpakten, werd de kwalificatie van de Ford Fiesta Sprint Cup volledig droog verreden. Nederlanders Laurens de Wit en Rik Koen pakten de eerste twee plaatsen, maar Dylan Derdaele slaagde erin op het einde van de sessie aansluiting te vinden met de Noorderburen, goed voor een 3de snelste tijd en beste Belg!

Aanvankelijk was het nieuwkomer (en Belgium Racing/Ford Peerlings-collega) Tomas de Backer die zich helemaal vooraan tussen de Nederlandse oppositie wist te wringen, meteen achternagezeten door Dylan. Deze laatste duwde extra door, terwijl Kenny Herremans, in zijn eerste rit in de Feyaerts-auto, in extremis voorbij De Backer geraakte. Hij was wel uitzonderlijk de sterkste Junior, voor Milan De Laet, nog een debutant in de Fiesta-racerij, en Nathan Vanspringel, de uittredende Junior-kampioen.

Wetende dat de Top 5 van elk land voor de startopstelling van Race 1 wordt omgedraaid, zal 16-jarige Milan de Laet in zijn allereerste toerrace op de ‘pole position’ de start nemen, met achter hem in de Belgische rangorde niemand minder dan Philippe Huart, Tomas de Backer, Kenny Herremans en Dylan Derdaele, aub!

19 auto’s namen deel aan de kwalificaties. Race 1 wordt morgen zondag 23 augustus betwist om 10u05. Race 2 start om 13u25.

Hans
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Audi Quattro … inside the beast

Begin oktober trokken we richting Autoworld Brussels, meer bepaald naar de tentoonstelling over '40 jaar Audi Quattro'. In ons verslag van toen...

Alpine in de kleuren van Stesha Wellness maakt debuut tijdens WRC Ypres Rally

Voor Stefaan Prinzie en Sharon Vermeulen is het seizoen niet gelopen zoals gepland. Het koppel uit Houthulst had zowel plannen met de...

We wachten geduldig af …

Deze avond kwam de Vlaamse regering samen met als doel heel wat nieuwe maatregelen in het leven te roepen, zijnde bestaande maatregelen...

De VW Fun Cup maakt kalender voor 2021 bekend

Never give up! Ondanks de verplichte annulatie van de Belgian Autumn Races door de sluiting van het Circuit de Spa-Francorchamps, een gevolg...

SRT beleeft sterk weekend op eigen bodem in GT4 European series

Selleslagh Racing Team is ondertussen één van de vaste waarden van de GT4 European Series en met de Belgische manche dit weekend,...

De DTM in 2021 krijgt steeds meer vorm

Gisterenavond heeft ITR, de organisator van de DTM, bijkomende details gepubliceerd aangaande de regelgeving voor de races van volgend jaar.

Gerelateerd nieuws