Timo Glock, de best geplaatste BMW-coureur, werd vierde

Dankzij een sterke inhaalrace eindigde Timo Glock de vijfde race van het DTM-seizoen 2020 op de vierde plaats als de best geplaatste BMW-coureur. Op een circuit dat uitgedroogd was na een natte start, klom Glock tien plaatsen op nadat hij de race vanaf de 14e plaats was begonnen om zijn beste resultaat van het seizoen te claimen in de iQOO BMW M4 DTM. Marco Wittmann kwam als vijfde over de finish in zijn Schaeffler BMW M4 DTM. Philipp Eng en Sheldon van der Linde scoorden ook punten en eindigden als achtste en negende.

Lucas Auer startte vanaf de zesde plaats en eindigde de race als twaalfde. Jonathan Aberdein eindigde als 14e. De overwinning in de vijfde DTM-race van het seizoen ging naar René Rast in de Audi.

Glock ging rond aan het begin van de kwalificatiesessie in natte omstandigheden en kon niet nog een getimede ronde afleggen. Alle coureurs kozen ervoor om met regenbanden de race in te gaan en Glock maakte een goede start. Een vroege overschakeling op droge banden zorgde ervoor dat hij door het veld bleef stijgen. Wittmann en Eng waren ook in staat om in de vroege fase te verbeteren en leken op weg naar het podium na hun pitstops voordat ze weer terugvielen toen de race ten einde liep.

De best geplaatste BMW-vertegenwoordiger in het rijdersklassement was Wittmann op de vijfde plaats met 38 punten. Zondag vindt de zesde DTM-race van het seizoen 2020 plaats.

Giovanni Declercq
Giovanni Declercq
Giovanni Declercq kwam vele jaren terug in contact met RallyandRaces als videograaf. Ondertussen vaste waarde geworden en de overstap gemaakt naar fotograaf. In de periode dat sigarettenreclame nog mocht fanatiek supporter van Patrick Snijers. Evenementen zoals Goodwood kunnen hem zeker bekoren evenals het Toutes Terrain kampioenschap in Frankrijk!

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws