Tweede overwinning op rij voor Rast

Titelverdediger René Rast krabbelt beetje bij beetje van zijn achterstand op Nico Müller af. In zijn Audi van het Audi Sport Team Rosberg heeft Rast de vijfde manche van het kampioenschap op de Lausitzring gewonnen. Hij was na bijna 58 minuten racen 1.969 sec. sneller dan Nico Müller, eveneens in een Audi. Noorderbuur Robin Frijns, die voor een keer niet van op de pole startte, parkeerde zijn Audi op de derde plaats. Net zoals in Spa zien we enkel Audio op het podium.

Foto’s met dank aan DTM.

Starten op regenbanden ging René Rast thans niet goed af, hij verloor al rap enkele posities en Frijns kon daar optimaal van profiteren en schoof door naar de tweede stek, net achter Müller. Maar het circuit droogde op en de rijders moesten binnenkomen om de regenbanden te wisselen voor slicks en daar ging het Audi Sport Team ABT Sportsline lichtjes in de fout door Müller te laat binnen te roepen, maar Müller bleef nog even aan de leiding. Even later passeerden Frijns en Eng en ook Rast ging Müller, die nog op koude banden stond, voorbij. Maar eens de banden op temperatuur waren schoof Müller weer naar voren en maakte terug drie posities goed, maar kwam net te kort om ook René Rast nog voorbij te gaan.

Foto’s met dank aan DTM.
Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws