Alpine doet intrede in F1

Door zijn renstal vanaf seizoen 2021 Alpine te noemen, kiest ‘Groupe Renault’ ervoor om de kleuren van Franse uitmuntendheid centraal te stellen in de Formule 1. De naam Alpine, die al bekend staat om zijn records en successen in endurancewedstrijden en rally, vindt uiteraard zijn plaats in de veeleisendheid, het prestige en de prestaties van de Formule 1.

Het merk Alpine, symbool van sportiviteit, elegantie en wendbaarheid, zal het chassis vormgeven en hulde brengen aan de expertise die aan de basis lag van de A110. Voor Alpine is dit een belangrijke stap om de ontwikkeling en uitstraling van het merk een boost te geven. De motor van de renstal zal blijven profiteren van de unieke expertise van Groupe Renault op het vlak van hybridemotoren, die de naam E-Tech behouden.

De ondertekening van de nieuwe Concorde-overeenkomsten, met de plafonnering van de budgetten en de invoering van een nieuw technisch reglement vanaf 2022, sterkt Groupe Renault meer dan ooit om de weg van podiumplaatsen en overwinningen in zijn nieuwe kleuren te blijven vinden.

Luca De Meo, CEO van Groupe Renault

“Alpine is een mooi, krachtig en levendig merk dat een glimlach op het gezicht van zijn aanhangers tevoorschijn tovert. Met de lancering van Alpine, het symbool van de Franse uitmuntendheid, in de meest prestigieuze autodiscipline ter wereld, zetten we het avontuur van de constructeurs voort in een sport die zich opnieuw uitvindt. We plaatsen ook een droommerk naast de grootste namen, voor spectaculaire autoraces die worden gehouden en gevolgd door liefhebbers. Tot slot brengt Alpine zijn waarden naar de paddock van de Formule 1: elegantie, vindingrijkheid en durf,” besluit Luca De Meo, CEO van ‘Groupe Renault’.

“Die verandering vindt plaats op een sleutelmoment in het traject van de renstal en de sport. Met de competitiegeest uit andere werelden en de Franse creatieve wendbaarheid brengt Alpine een nieuwe zingeving, nieuwe waarden en kleuren in de paddock. Dit zijn troeven bij de voorbereiding van de deadlines van 2022. Het nieuwe regelgevende en financiële kader zal de voorwaarden scheppen voor een eerlijkere herverdeling van de inkomsten in de autosport, die zo eenvoudiger en progressiever te besturen wordt. De invoering van het ‘budget cap’ maakt een einde aan de uitgavenrace en maakt het mogelijk om de deelnemende teams naar sportieve waarde te schatten. Alpine heeft zijn plaats in de Formule 1 en kan aanspraak maken op de overwinning,” aldus Cyril Abiteboul, Team Principal Renault DP World F1 Team.

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws