Dubbel podium voor John Wartique tijdens de Ferrari Challenge Europe in Spa-Francorchamps

De prestigieuze Ferrari Challenge Europe was dit weekend te gast op het Circuit van Spa-Francorchamps en dat was voor John Wartique de kans om voor eigen publiek te rijden… of neen, op eigen bodem, want publiek is vooralsnog niet toegelaten. Ondanks het feit dat de weekends vandaag heel anders verlopen dan pakweg een jaar geleden, heeft de rijder in de kleuren van D2P en Francorchamps Motors Luxembourg het beste van zichzelf gegeven en dat zowel op zaterdag als zondag!

Al tijdens de trainingen maakte John Wartique deel van het koppeloton uit en hij miste met 0’’074 de polepositie van de eerste race. “Een zeer, zeer klein foutje heeft me wat tijd gekost en dat deed me op plaats 2 belanden”, legt John uit. “In de race zelf reed ik naar de tweede plaats, wat meteen mijn derde podium in vijf races in de Ferrari Challenge Europe was.”

Op zondag startte hij van op de tweede startrij en aan het stuur van zijn Ferrari D2P nam hij meteen een goede start. “Ik schoof van vier naar twee in de remzone aan la Source”, doet de Belgische rijder verder het verhaal. “Ik wist dat als ik een kans wilde hebben om voorbij Emanuele Maria Tabacchi te raken, dat ik dat in de openingsfase moest doen. Hij domineert deze competitie eigenlijk, maar ik wilde mijn kans gaan. Echter mijn poging lukte niet en mijn banden waardeerden die poging ook maar matig. Ik heb de zege aan Tabacchi moeten laten en in de eindfase ging Florian Merckx me ook nog eens voorbij. Ik werd dus derde, een vierde podium in zes wedstrijden en zeker een mooie manier om een prima weekend in de Ardennen af te sluiten.”

Foto met dank aan Roberto Viva

Vier podia en één zege in zes wedstrijden: John Wartique heeft zijn start met de D2P Ferrari 488 Challenge niet gemist en hij heeft de waarnemers laten zien wat hij kan. Zelfs Amato Ferrari, Mister AF Corse, merkte dat op. Ondertussen weten we dat als gevolg van de Covid-19 pandemie, de Ferrari Finali Mondiali niet op het circuit van de Yas Marina in Abu Dhabi zullen plaatsvinden, maar wel op de omloop van Misano… de plaats waar ook de laatste manche van de Ferrari Challenge Europe wordt verreden.

“Om te kunnen presteren in de Finali Mondiali, moet ik de volgende meeting aan de start staat”, weet Wartique. “Ik heb nog goed twee weken om de nodige budgetten te vinden en om mijn partners te overtuigen dat we er tijdens de finale moeten bijzijn. Op die manier kunnen we meteen ook het seizoen 2021 voorbereiden. Ik wil echt heel deze competitie rijden, want ondanks het feit dat ik niet alle races heb gereden, ben ik nu derde in het kampioenschap. Ik kan dus voor de titel vechten, zeker met wat meer ervaring. Nu, daar zijn we nog niet, eerst op naar Misano en liefst tweemaal.”

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws