Hartog bevestigt favorietenrol in Porsche Carrera Cup Benelux

De kwalificatie in de Porsche Carrera Cup Benelux en de Porsche Sprint Challenge Benelux loopt over vijftien minuten. Het is niet heel verrassend dat het de Nederlander Loek Hartog is die al snel zijn Porsche Carrera GT3 op Polepositie weet te zetten voor race 1 met 1.35.226. Huub Van Eijndhoven neemt P2 in met 1.35.456 en op P3 staat Jos Jansen met 1.37.442.

Kwalificatie voor race 2 volgt meteen na de eerste kwalificatie en daar krijgen we een ander beeld dan in de eerste kwalificatie. Morris Schuring zet deze keer wel een snelle tijd neer en pakt een voorlopige polepositie met 1.34.084. De baan droogt meer en meer op en het is Hartog die daarvan profiteert om ook voor race 2 polepositie te nemen met 1.32.469. Schuring pakt de tweede plaats met 1.32.557 en Gilles Smits pakt in extremis nog P3 met een verbluffende laatste ronde, 1.32.802.

Tekst: Kevin Storme

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws