Titelverdediger Rast start op polepositie in Race 1 op Zolder.

Kwalificatie in de DTM is traditioneel twintig minuten vol gas en dat is in Zolder niet anders. Om 10:40 begonnen ze er aan op een natte baan. Het is meteen Robin Frijns die de beste tijd neerzet na zijn eerste rondje, een 1.31.581. Na een klein foutje gaat kampioenschapsleider Nico Müller even van de baan, maar zonder veel erg. Halverwege de kwalificatie is het Mike Rockenfeller die de voorlopige poleposition pakt (1.29.700). Het circuit droogt snel op en de snelle rondes blijven elkaar in razendsnel tempo opvolgen, maar de regenbanden blijven toch de banden voor deze sessie.

BMW doet in deze sessie wel mee en het is Timo Glock die zijn BMW M4 DTM met nog vier minuten te gaan op P1 zet met 1.29.333. het is uiteindelijk titelverdediger René Rast die zijn Audi RS5 DTM op Polepositie zet met 1.28.987. Timo Glock wordt tweede met 1.29.333 en de snelste van vrijdag Robin Frijns moet tevreden zijn met P3, 1.29.484. De leider in het kampioenschap Nico Müller raakt niet verder dan een 1.30.039 en P7.

Tekst: Kevin Storme

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws