Loek Hartog wint race 1 van de Porsche Carrera Cup Benelux in Zolder.

Loek Hartog heeft zijn polepositie weten te verzilveren en verstevigt daarmee zijn leiderspositie in het kampioenschap. Hij reed van start tot finish aan de leiding en had weinig tegenstand aan Huub Van Eijndhoven. Die moest zich uiteindelijk tevreden stellen met een derde plaats na een laat inhaalmanoeuvre van de jonge Morris Schuring. De GT4 was al na een ronde beslist. Daar was het Thierry Vermeulen die uiteindelijk won met een voorsprong van 26 seconden op de tweede Steven Van Rhee. Alexander Goddijn pakte de derde plaats.

Het is Hartog die de kopstart neemt, maar het is vooral Morris Schuring die indruk maakt met een inhaalactie van P5 naar P3 bij de start. In de GT4 is het Thierry Vermeulen die als snelste weg is en meteen een gat slaat van zeven seconden op de tweede GT4 Steven Van Rhee.

Na acht minuten in de race is het Loek Hartog die een kleine voorsprong neemt op het duo Van Eijndhoven en Schuring. Zij strijden om P2 en hebben een comfortabele vijf seconden voorsprong op een groepje aangevoerd door Gilles Smits. Na een paar foutjes kort na elkaar moet de vijftienjarige Schuring, Van Eijndhoven laten rijden.

Halverwege de race rijdt Hartog autoritair aan de leiding en heeft Schuring een gat moeten laten van twee seconden op Huub Van Eijndhoven. Verder achterop vormen zich overal kleine duelletjes, maar het is zeer moeilijk om een inhaalbeweging te maken. Uiteindelijk lukt het Michael Cool toch om Nicolas Vandierendonck voorbij te gaan in de kanaalbocht met nog tien minuten te gaan.

De GT4 is een stuk minder spannend. Vermeulen heeft op acht minuten van het einde een voorsprong bij mekaar weten sprokkelen van veertien seconden op Van Rhee. Met nog zes minuten te gaan worden we even opgeschrikt door een gele vlag, maar Jos Jansen weet zijn Porsche Carrera GT3 op een veilige plek te parkeren. Hij had te kampen met een technisch probleem.

Naar het einde van de race weet Hartog zijn voorsprong terug te vergroten tot bijna vier seconden. Tweede in de race Van Eijndhoven moet op dat moment nog in zijn achteruitkijkspiegel kijken, want Schuring komt nog heel dicht. Ondertussen weet Jaxon Verhoeven zijn Porsche maar net uit de bandenmuur te houden met een mooie drift door het gras.

Huub Van Eijndhoven weet zijn tweede plaats niet vast te houden en moet de Porsche van Morris Schuring voorbij laten gaan in de Villeneuve chicane. In de GT4 weet Van Laere nog Harold Goddijn voorbij te gaan voor de voorlaatste plaats in de algemene uitslag.

Morgen is er nog race 2 en race 3 op circuit Zolder.

Tekst: Kevin Storme

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws