René Rast rijdt autoritair naar de overwinning in race 1

René Rast heeft deze namiddag race 1 van de eerste van twee DTM manches in Zolder gewonnen. Hij reed van start tot finish aan de leiding en pakt daarmee zijn derde zege van het seizoen. Robin Frijns werd tweede op respectabele achterstand. Kampioenschapsleider Müller vervolledigt het podium na een mooie inhaalrace vanaf P7. Hij ziet Frijns het gat in het kampioenschap nog wat verkleinen. Zijn voorsprong bedraagt nog 14 punten, Rast komt terug tot op 34 punten van Müller.

Het is René Rast die vanop polepositie de kopstart neemt en Frijns schiet van P3 meteen door naar de tweede plaats in de ‘eerste linkse’. Timo Glock valt meteen terug naar P4 nadat Mike Rockenfeller hem voorbijgaat in de eerste ronde, maar enkele bochten later kan Glock zijn BMW M4 DTM weer voor de Audi RS5 DTM zetten. De Fransman Loïc Duval was te snel weg bij de start en krijgt daar voor een vijf seconden straftijd die hij moet uitvoeren als hij voor zijn verplichte pitstop binnenkomt.

Jonathan Aberdein is de eerste die binnenkomt voor zijn verplichte bandenwissel. Na amper zes ronden brengt hij zijn BMW al binnen en komt daarmee als allerlaatste opnieuw de baan op. Ondertussen rijden Rast en Frijns weg van de rest van het veld. Na een kwartier hebben ze al zes seconden voorsprong op Timo Glock.

Mike Rockenfeller heeft na zijn fantastische start een miserabele pitstop en komt na Aberdein als laatste de baan op. Hij moet ook meteen in de achteruitkijkspiegel kijken, want daar is de leider al in de persoon van René Rast. Frijns moet Rast laten rijden en ziet zijn achterstand groeien tot vijf seconden voor hij binnenkomt voor zijn verplichte stop. Bij het buitenkomen ziet hij Timo Glock voorbijgaan en moet hij achteruitkijken naar een opkomende Nico Müller die na zijn pitstop op P4 is terechtgekomen.

Een ronde na Frijns komt ook leider Rast binnen om nieuw rubber op zijn Audi RS5 DTM te laten leggen. Bij het buitenkomen rijdt hij nog steeds comfortabel aan leiding met een voorsprong van zo’n drie seconden op Timo Glock. Met nog tweeëntwintig minuten te gaan kan onze noorderbuur P2 opnieuw opeisen na een fantastische inhaalactie in bocht 1. Ondertussen heeft hij wel een achterstand van acht seconden op de leider.

Phillip Eng en Jamie Green hebben een aantal pittige duels doorheen de race en met nog dertien minuten te gaan moet Green zijn Audi parkeren na een aanrijding met de BMW van Eng. Ondertussen schuift Müller op naar de laatste podiumplaats na een inhaalactie langs de buitenkant van Glock in de Jacky Ickx chicane. Ook Marco Wittmann moet zijn BMW nog parkeren met een technisch probleem.

Morgen staat er opnieuw een kwalificatie en een race op het menu vanop het circuit van Zolder.

Tekst : Kevin Storme

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws