Laurens Vanthoor triomfeert in thriller van formaat

#98 Rowe Racing Porsche (Laurens Vanthoor, Nick Tandy, Earl Bamber) heeft de herfsteditie van de Total 24H van Spa-Francorchamps gewonnen.

Foto met dank aan Pedro Dermaux

Na een thriller van formaat wist Nick Tandy in het laatste halfuur een kloof te slaan op de uiteindelijke tweede #66 Audi Sport Team Attempto Racing (Mattia Drudi, Patric Niederhauser, Frederic Vervisch). De laatste podiumplaats is voor #54 Dinamic Motorsport (Sven Muller, Christian Engelhart, Matteo Cairoli)

foto met dank aan Pedro Dermaux

Na een race van vierentwintig uur komt het uiteindelijk neer op het laatste halfuur. Deze editie stond bol van de veranderende weersomstandigheden en de vele Full-Course Yellows. Lange tijd leek Dennis Lind in de #63 Orange 1 FFF Racing Team op weg naar de overwinning, maar door een crash bij zonsopkomst mochten zij de overwinning vergeten. Ook voor de polesitter #88 Mercedes-AMG Team AKKA ASP zat de race er vroegtijdig op na een remprobleem.

foto met dank aan Pedro Dermaux

Nick Tandy had in de laatste ronde nog een wat lijkt op een gearbox probleem en leek de overwinning nog uit handen te moeten geven. Maar de kloof was groot genoeg en hij wist de Porsche 911 GT3-R naar de streep te leiden.

foto met dank aan Pedro Dermaux

De Pro-Am overwinning is voor #77 Barwell Motorsport Lamborghini van Sandy Mitchell, Ricky Collard, Rob Collard en Leo Machitski. In de Silver cup gaat de overwinning naar #5 HRT Mercedes met Gabriele Piana, Michele Beretta, Sergey Afanasiev en Hubert Haupt. #108 CMR Bentley Continental van Clément Mateu, Romano Ricci, Stéphane Tribaudini en Stéphane Lémeret wint in de AM categorie.

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws