Spektakel in de langste nacht ooit in de 24H van Spa

De nacht brengt raad zeggen ze dan, maar de nacht bracht vooral spektakel met zich mee in Spa-Francorchamps. Vooral het opkomen van de zon was een ware verschrikking voor de rijder. Zo veranderde het weer om het halfuur en waren er Full-course Yellows bij elk spatje regen die viel.

foto met dank aan GT World Challenge Europe (facebook)

In het zestiende uur begon het echte spektakel met eerst een spin van de #52 AF Corse Ferrari van Louis Machiels bovenop de Raidillon. Even later ging de leider in diezelfde bocht in de fout. Het was einde race voor Dennis Lind en #63 Orange 1 FFF Racing Team Lamborghini.

Nog was het niet over en zorgde een zware crash in de legendarische bochtencombinatie Eau-Rouge, Raidillon voor een nieuwe Full Course Yellow. slachtoffers van het incident waren #188 Garage 59 Aston Martin met Chris Goodwin achter het stuur, #991 Herberth Motorsport Porsche van Daniel Allemann en de #78 Barwell Motorsport Lamborghini bestuurd door Alex Macdowall.

foto met dank aan GT World Challenge Europe (facebook)

Met nog iets meer dan vier uur te gaan begint het opnieuw te regenen en is het Alessandro Pier Guidi in de #51 AF Corse Ferrari die aan de leiding gaat. Hij heeft een kleine voorsprong op de #66 Audi Sport Team Attempto Racing van Frederic Vervisch. Op P3 vinden we Marcus Winkelhock voor #25 Audi Sport Team Sainteloc Racing.

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws