René Rast op weg naar de titel?

De kwalificaties van de allerlaatste race in de huidige vorm van het DTM zitten er op en het was andermaal René Rast die helemaal op het einde van de sessie in een tijd van 1:28.337 de snelste ronde op de Hockenheimring liet optekenen.

Foto met dank aan DTM

Müller deed alles wat hij kon maar aan de tijd van zijn concurrent geraakte hij niet meer (1:28.757). Tot overmaat van ramp voor de Zwitser werd hij uiteindelijk nog voorbijgegaan door Mike Rockenfeller (1:28.739) en Jamie Green (1:28.755).

Foto met dank aan DTM

René Rast loopt daarmee drie punten uit op Nico Müller en vergroot zodoende het verschil van 13 naar 16 punten. Stel dat Müller deze namiddag de laatste race achter zijn naam kan schrijven heeft Rast genoeg aan een vijfde plaats om zich tot kampioen van 2020 te kronen.

De laatste race start zoals altijd om 13.30 uur.

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws