Top 5 zou fantastisch zijn

Het FIA WTCR kampioenschap zit in zijn slotfase. Dit weekend wordt er voor de tweede keer op de omloop van Motorland Aragon gereden, en Gilles Magnus zal het er aan zijn stuur van zijn Audi RS 3 LMS van het RACB National Team opnemen tegen de tenoren van de internationale toerwagenracerij. De Belg, reeds zeker van de titel bij de Rookies, hoopt er het seizoen met een nieuwe prachtprestatie af te sluiten.

Oorspronkelijk had het FIA WTCR in het Italiaanse Adria moeten worden afgesloten. Maar in een seizoen dat om de welbekende redenen helemaal overhoop werd gehaald bleek het ook onmogelijk om die meeting te organiseren. De elite van de toerwagenracerij werkt dit weekend dan ook opnieuw een meeting in het Spaanse Motorland Aragon af. Gilles Magnus kent de omloop ondertussen op zijn duimpje; twee weken geleden wist hij er nog te schitteren. Redenen genoeg om opnieuw mooie prestaties van onze landgenoot te verwachten?

Foto’s met dank aan RACB National Team.

“Dat hoop ik alvast”, glimlacht de Antwerpenaar. “Tijdens de vorige races bleek deze omloop de Audi wel te liggen. Ik vrees evenwel dat het dit weekend iets lastiger wordt, en wel om twee redenen: ik sleep nu 30 kg. ballast mee en de auto’s van de andere merken worden ook lichter. Bovendien wordt het lange rechte stuk, waar we vorige keer een topsnelheid van 250 km/u haalden, nu onderbroken door een trage chicane. Onmogelijk dus om die snelheid nog te halen, en laat dat nu net één van onze sterke punten geweest zijn.”

Dat betekent evenwel niet dat de vertegenwoordiger van het RACB National Team zijn ambities zal bijstellen.

“Zeker en vast niet”, stelt hij. “Twee weken geleden bereikten we al het doel dat we ons voor de start van het seizoen hadden gesteld: kampioen worden bij de Rookies. Ik kan nu dus zonder enige druk de strijd aangaan. Zoals steeds zal ik proberen om de snelste van de Audi-rijders te worden. Op dit ogenblik sta ik vijfde in de algemene tussenstand. Het zou fantastisch zijn mocht ik mijn eerste seizoen op dit niveau in de top 5 kunnen afsluiten.”

Net zoals de vorige meeting bestaat ook de laatste confrontatie van het seizoen uit drie sprints op zondag. De eerste twee worden over tien ronden afgewerkt, de derde en laatste race over twaalf.

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws