Neuville en Tänak vaste rijders, Sordo en Breen wisselen af

Hyundai Motorsport heeft zonet de rijdersopstelling voor het FIA World Rally Championship 2021 officieel bevestigd. Dani Sordo verlengt zijn samenwerking voor een achtste seizoen, de Spanjaard speelde het afgelopen jaar immers een cruciale rol en won voor de tweede opeenvolgende keer in Sardinië.

Foto met dank aan Hyundai Motorsport.

Sordo en Craig Breen wisselen de derde Hyundai i20 Coupe WRC.

Foto met dank aan Hyundai Motorsport.

Hyundai Motorsport wil ongetwijfeld de titel bij de constructeurs andermaal verlengen, maar een titel bij de piloten is eveneens welkom natuurlijk en daarvoor worden Ott Tänak en onze landgenoot Thierry Neuville andermaal in de strijd gegooid.

Foto met dank aan Hyundai Motorsport.

Ook voor Neuville wordt het zijn achtste opeenvolgende seizoen bij Hyundai. De voorbije jaren behaalde Neuville 13 overwinningen.

Foto met dank aan Hyundai Motorsport.

De eerste manche van het komende seizoen start in Monte-Carlo waar we naast Neuville en Tänak Sordo zien starten. Craig Breen begint zijn seizoen in Zweden.

Foto met dank aan Hyundai Motorsport.

“We zijn nog maar net klaar met het ene seizoen en onze gedachten gaan al meteen uit naar het volgende. Na een vrij verstoord kampioenschap in 2020 als gevolg van de pandemie streven we ernaar om volgend jaar minstens even goed of zelfs beter te doen. Alle vier hebben ze dit jaar hun snelheid en toewijding getoond, met overwinningen en diverse podiumplaatsen. Zij bieden de perfecte mix van ervaring en honger voor onze titelverwachtingen voor 20201,” laat teambaas Andrea Adamo weten.

(bron: persbericht Hyundai)

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws