WRC Rally Zweden geannuleerd

We zijn de afgelastingen van de voorbije maanden nog aan het verwerken en voorlopig is er nog geen licht aan het einde van de tunnel. Het FIA WRC bracht immers net het nieuws uit dat de tweede ronde van het wereldkampioenschap rally 2021 geannuleerd werd.

De reden hiervoor behoeft uiteraard geen verdere uitleg meer. Door een verdere toename van het aantal besmettingen inzake Covid-19 zag ook het stadsbestuur van Värmland zich genoodzaakt betreffende beslissing te nemen vermits er op lokaal niveau niet direct een kant en klaar alternatief is.

Foto met dank aan Toyota GAZOO Racing WRC

Zweden is de enige rally op de kalender die zich in normale omstandigheden het enige echte winterevent kan noemen. De FIA en de promoter van het WRC begrijpen de beslissing volkomen, maar blijft echter ook niet bij de pakken zitten om daadwerkelijk de rally te laten doorgaan, op een andere locatie. De onderhandelingen daarvoor zijn reeds gestart. Men hoopt dan ook zo spoedig mogelijk meer te vertellen.

Foto #TNNG met dank aan Hyundai Motorsport.

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws