BMW M2 Cup, focus op ontwikkeling van piloten

BMW M Motorsport zal vanaf het seizoen 2021 samenwerken met tolimit om een BMW M2 Cup in het ondersteuningsprogramma van de DTM te introduceren. De BMW M2 CS Racing, als nieuw instapmodel in het BMW M Motorsport-productportfolio voor klantracen, is bedoeld om jonge piloten de kans te geven om tegen elkaar te strijden op het grote DTM-podium en te bewijzen hoe getalenteerd ze zijn.

“Met de BMW M2 Cup willen we een aantrekkelijk en betaalbaar platform bieden voor getalenteerde piloten, zodat ze hun rijvaardigheid in de DTM-omgeving kunnen bewijzen en ze de stap kunnen zetten als ze succesvol zijn”, aldus Thomas Felbermair, Vice-president verkoop en marketing BMW M GmbH. “Ik ben verheugd dat we tolimit hebben kunnen kiezen als onze partner voor de uitvoering van de cup, aangezien ze onze focus op de ontwikkeling van piloten volledig zullen ondersteunen en ook kunnen bogen op tientallen jaren ervaring in de autosport.”

Het concept voor de BMW M2 Cup is absoluut gericht op gelijke kansen en transparantie. Gecentraliseerde voorbereiding en de opname van technische vaardigheden van dealers die zijn gecertificeerd door BMW M Motorsport, en de toewijzing van auto’s voor elk evenement, tonen duidelijk aan dat de prioriteiten voor deze cup rijopleiding en het aanscherpen van individuele vaardigheden zijn.

De rol van hoofdaannemer wordt vervuld door het team van experts van tolimit GmbH, een bedrijf dat de afgelopen 25 jaar naam heeft gemaakt op verschillende gebieden van klantenrennen en talentontwikkeling.

Programma 2021:

2nd-4th July 2021                               Norisring (GER)
23rd-25th July 2021                            Lausitzring (GER)
20th-22nd August 2021                       Nürburgring (GER)
3rd-5th September 2021                     Red Bull Ring (AUT)
17th-19th September 2021                 Assen (NED)
1st-3rd October 2021                          Hockenheim (GER)

Giovanni Declercq
Giovanni Declercq
Giovanni Declercq kwam vele jaren terug in contact met RallyandRaces als videograaf. Ondertussen vaste waarde geworden en de overstap gemaakt naar fotograaf. In de periode dat sigarettenreclame nog mocht fanatiek supporter van Patrick Snijers. Evenementen zoals Goodwood kunnen hem zeker bekoren evenals het Toutes Terrain kampioenschap in Frankrijk!

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws