Van Loon kijkt uit naar de start van Dakar 2021

Na een paar dagen van wachten en hard werk, komt de start van de zwaarste rally ter wereld, de Dakar Rally, steeds dichterbij. Morgen worden de eerste officiële kilometers gereden door Erik van Loon en Sébastien Delaunay op de proloog, daarna volgt het startpodium in Jeddah. Zondag is de eerste etappe van de rally.

“Ik ben blij dat we bijna mogen beginnen,” zegt Van Loon. “Na aankomst in Saudi-Arabië moesten we in quarantaine en na 48 uur kregen we onze beslissende PCR-test. Gelukkig is die negatief voor het hele team en mochten we beginnen met de voorbereidingen. De monteurs hebben heel hard gewerkt om de auto klaar te krijgen. Vandaag hebben we de eerste kilometers gereden in een shakedown en het voelt goed. Daarna zijn we door de keuringen gegaan en we mogen van start!”

Morgen vindt er een korte proloog plaats voor het startpodium. Op basis van dat resultaat wordt de startvolgorde bepaald voor de eerste etappe: “Het wordt een zware en lange rally, dus we gaan geen onnodig risico nemen.”

Giovanni Declercq
Giovanni Declercq
Giovanni Declercq kwam vele jaren terug in contact met RallyandRaces als videograaf. Ondertussen vaste waarde geworden en de overstap gemaakt naar fotograaf. In de periode dat sigarettenreclame nog mocht fanatiek supporter van Patrick Snijers. Evenementen zoals Goodwood kunnen hem zeker bekoren evenals het Toutes Terrain kampioenschap in Frankrijk!

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws