Berry van Elk heeft met de BMW M2 eindelijk zijn ideale raceauto gevonden

Bij de start van het eerste seizoen van de VRM BMW M2 Cup is er één rijder die al enige ervaring met het nieuwe strijdwapen heeft. Berry van Elk reed in 2020 op TT Circuit Assen en op Circuit Zandvoort al vier races in de M2 mee in de Supercar Challenge. Dat ging direct uitstekend, want hij won drie van de vier races. “Ik heb al in veel verschillende auto’s geracet,” zegt van Elk. “Maar deze BMW M2 is voor mij echt een verademing. Het is eigenlijk voor het eerst dat ik me 100% comfortabel voel in een racewagen.”

Met name tijdens de Voorjaarsraces op Circuit Zandvoort in september was Van Elk in zijn element. “Op de natte baan heb ik echt genoten. Waar ik het normaal lastig vind om onder die condities hard te gaan was het nu geen enkel probleem. Alle hulpmiddelen van de BMW M2 werken fantastisch. De traction control en ABS zorgen ervoor dat de auto heerlijk glijdt, maar wel grip houdt, zelfs in plassen. Het is een echte gentleman auto.”

Van Elk reed die races in de BMW M2 met een 350 pk sterke motor, maar in de VRM BMW M2 Cup wordt gereden met de 450 pk motor. De felgekleurde M2 van Van Elk heeft dan ook inmiddels een upgrade gehad en donderdag 25 februari gaat hij daarmee testen. “Ik ga samen met Christiaan Frankenhout de baan op en dan gaan we mijn rijstijl goed analyseren. In auto’s als de Mosler heb ik mezelf hele foute dingen aangeleerd, die moet ik echt gaan afleren. In de vergevingsgezinde Mazda MX-5 heb ik de afgelopen jaren al heel veel geleerd, met name door het delen van de data met andere rijders. Maar nu ik me in de BMW M2 zo goed voel wil ik daarin echt het optimale uit mezelf halen. Ik vind het daarom geweldig dat Christiaan me daarin gaat begeleiden,” besluit Berry van Elk zijn verhaal.

Joachim Vandecauter
Joachim Vandecauter is stagiair bij RallyandRaces. Volgt al van jonge leeftijd de autosport en vooral dan de circuitwereld. Joachim hoopt met deze stage ook verder te groeien als toekomstig journalist.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws