Supercar Lites klaar voor recordbrekende RallyX Nordic grid

Als bewijs van het groeiende momentum rond RallyX Nordic presented by Cooper Tires, lijkt de serie op koers te liggen voor een recordbrekende Supercar Lites / RX2 klasse grid in 2021.

Supercar Lites is altijd een populair onderdeel geweest van het RallyX Nordic pakket. Vorig jaar was er een spannende titelstrijd tussen vier deelnemers. Zij hielden de intrige en opwinding het hele seizoen hoog en haalden de krantenkoppen.

In de afgelopen weken zijn de inschrijvingen in alle klassen dan ook snel binnengestroomd. Met nog iets meer dan twee weken te gaan tot de inschrijving voor het hele seizoen sluit, zijn er aanwijzingen dat het Supercar Lites/RX2-veld in 2021 wel eens het grootste tot nu toe zou kunnen worden.

“We zijn overweldigd door de belangstelling voor RallyX Nordic tot nu toe dit jaar,” aldus Jan-Erik Steen, CEO van de promotor van het kampioenschap, RX Promotion. “Vorig seizoen was voor ons een groot succes. En dat ondanks de complicaties veroorzaakt door de wereldwijde COVID-19 pandemie. Dat succes lijkt ons zeker te hebben voorbereid op een spetterende campagne in 2021.

RallyX Nordic - Cooper Tires

“De inschrijvingen zijn over de hele linie hoog, maar dat geldt in het bijzonder voor de Supercar Lites / RX2. Die categorie met één merk levert altijd spectaculaire races op en speelt een sleutelrol bij de ontdekking van de Supercarsterren van de toekomst.”

De komende RallyX Nordic campagne komt tot leven met een Deense dubbelwedstrijd in Nysum op 1-2 mei. Daarna reizen we af naar Zweden voor een andere dubbelwedstrijd op het iconische Höljes circuit op 13-16 mei. Een nieuwe double-header volgt op OuluZone, dicht bij de poolcirkel in Finland, op 5-6 juni. De laatste manche is in Arvika in Zweden tijdens een high-stakes single-header weekend op 13-15 augustus. Daar valt de definitieve beslissing over de verschillende titels.

(Persbericht en foto’s met dank aan RallyX Nordic Media)

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws