Ford Peerlings met De Backer, Cleynhens en Huart in de FFSC

Ford Peerlings zal tijdens de Openingsraces van de Ford Fiesta Sprint Cup aantreden met Junior-kampioen Tomas De Backer, Walter Cleynhens en Philippe Huart. Vanaf het tweede treffen, op Spa-Francorchamps, zullen de drie tenoren terug te vinden zijn als het verenigde Ford Peerlings/Alnimax Racing.

Zoals eerder gemeld, verkoos Belgium Racing binnen het kader van de Ford Fiesta Sprint Cup niet meer verder samen te werken met Ford Peerlings.

“Wij kunnen enkel Patric Derdaele en alle medewerkers van Belgium Racing bedanken voor de professionele en vruchtbare samenwerking”, stelt Philip Peerlings. “Vorig jaar werden wij onder de vlag van Ford Peerlings/Belgium Racing met Tomas De Backer nipt tweede in het titelduel met Kenny Herremans (Ford Feyaerts). Tomas won ook met glans het Junior-kampioenschap. Van zodra Belgium Racing te kennen gaf ermee te willen stoppen, waren wij vastbesloten om verder te gaan.”

Om het vertrek van de technische omkadering van Belgium Racing op te vangen, zal er voortaan geheel anders worden gewerkt.

“In het verderzetten van een aanwezigheid in de Ford Fiesta Sprint Cup, blijft Ford Peerlings natuurlijk een zeer belangrijke partner”, verduidelijkt Peerlings. “Wij stellen de auto’s ter beschikking van onze coureurs. Als Ford-verdeler hebben wij ook heel wat voordelen op het vlak van wisselstukken en carrosserieafdeling. Qua logistiek en verplaatsingen van en naar de circuits komt er vanaf de tweede meeting een samenwerking met Alnimax Racing. Alle auto’s zullen dan in dezelfde structuur worden ondergebracht. Technisch en sportief zijn er evenwel twee duidelijk gescheiden formaties. Enerzijds zijn er de twee auto’s van Alnimax en anderzijds de drie Fiesta’s van Ford Peerlings. Voor het runnen van die auto’s is elke coureur zelf verantwoordelijk. Zo zal Eddy De Backer de auto’s van zoon Tomas en Walter Cleynhens voor zijn rekening nemen. Philippe Huart doet alles in eigen beheer. Uiteraard gaan mensen van Ford Peerlings een handje toesteken en ingeval van nood zal elke partij wel bijspringen, maar op de piste zijn Alexander Borgmans en Maxim De Witte concurrenten van het trio De Backer-Cleynhens-Huart. Dat geldt evenzeer in het Ford Dealer Team-kampioenschap. Alminax verdedigt net zoals vorig jaar de kansen van Ford Peerlings Lommel. Onze eigen auto’s komen uit voor Ford Peerlings Pelt. Voor de eerste krachtmeeting op Circuit Zandvoort zal enkel Ford Peerlings Pelt het in het Ford Dealer Team-kampioenschap opnemen tegen Ford Vanspringel en Ford Feyaerts.”

Met het trio De Backer-Huart-Cleynhens beschikt Ford Peerlings alleszins over stevige troeven om voor de opvolging te gaan van uittredend kampioen Kenny Herremans. Walter Cleynhens zal toe zijn aan zijn negende seizoen in een merkencup. Hetzelfde kan gezegd worden van Philippe Huart. Voor hem is het zijn vierde seizoen in de Ford Fiesta Sprint Cup. En dan is er de 22-jarige Tomas De Backer. Hoewel hij al een hele tijd meedraait in de vierwielersport, volgde pas vorig jaar via de Ford Fiesta Sprint Cup de doorbraak. Hij domineerde de Junior-klasse en werd achter Kenny Herremans slechts nipt tweede in de strijd voor de grootste beker.

“Ik denk te mogen stellen dat ik vorig jaar heb getoond dat ik nu resoluut voor de titel kan gaan”, zegt Tomas De Backer. “Trouwens, zonder het annuleren van de vierde meeting, had ik wellicht al eerder Kenny kunnen weerhouden van de bekroning. De eerder opgedane ervaring in karting en MX5 met het in peloton vechten heb ik vorig jaar nog kunnen aanscherpen. Uiteraard heeft ook de hulp en het technisch doorzicht van mijn vader/technicus Eddy mij enorm geholpen. Dat hij opnieuw aan mijn zijde staat, stelt mij gerust voor deze, nieuwe uitdaging met het ‘dream team’ dat ik binnen Ford Peerlings, en dankzij de steun van Race Winning Brands en Wiseco, vorm met Walter Cleynhens en Philippe Huart.”

(Persbericht en foto met dank aan Ford Fiesta Cup Media)

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws