Hyundai Motorsport ook in WRC 2022

Hyundai Motorsport heeft opnieuw zijn toewijding aan het FIA World Rally Championship bevestigd, waarbij het bedrijf een gloednieuwe uitdager ontwikkelt voor het hybride tijdperk van de WRC op basis van de Hyundai i20 N-auto voor op de weg.

Hyundai Motorsport zal later dit jaar ook meedoen aan het eerste Pure ETCR-kampioenschap met de Veloster N ETCR – de allereerste elektrische raceauto die door het bedrijf is ontwikkeld – omdat het actief de overdracht van relevante technologie tussen autosport- en productieauto’s bevordert. De introductie van hybride in WRC versterkt dit engagement nog meer.

Na opeenvolgende WRC-titels te hebben behaald in 2019 en 2020, zal het nieuwe reglement Hyundai Motorsport een opwindende nieuwe technische uitdaging bieden, terwijl het de waarden van de pioniersgeest, innovatie en leiderschap in toekomstige mobiliteit van Hyundai Motor Company weerspiegelt.

Thierry Neuville

Teambaas Andrea Adamo zei: “Hyundai Motorsport bestaat om de wereldwijde doelstellingen van Hyundai Motor Company te ondersteunen door een geloofwaardig platform te bieden om huidige en toekomstige autotechnologie te demonstreren. Door te racen en te rallyen zijn we in staat de ontwikkeling van de Hyundai-straatauto’s van morgen te beïnvloeden en richting te geven, dit is een echte eer en een rol die we ongelooflijk serieus nemen. We zijn dan ook verheugd om de toekomstige richting van de FIA ​​en de WRC-promotor te ondersteunen met de nieuwe hybride reglementen vanaf 2022. We zullen onze auto ontwikkelen rond de Hyundai i20 N, die zelf werd geïnspireerd door ons WRC-succes tot nu toe. Als tweevoudig kampioen verwelkomen we de nieuwe uitdaging en kijken we ernaar uit om met de vlag van Hyundai dit nieuwe tijdperk in te gaan.

Foto: Hyundai Motorsport Media

Giovanni Declercq
Giovanni Declercq kwam vele jaren terug in contact met RallyandRaces als videograaf. Ondertussen vaste waarde geworden en de overstap gemaakt naar fotograaf. In de periode dat sigarettenreclame nog mocht fanatiek supporter van Patrick Snijers. Evenementen zoals Goodwood kunnen hem zeker bekoren evenals het Toutes Terrain kampioenschap in Frankrijk!

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws